avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vicii ascunse casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vicii ascunse casa

Bună ziua! Am și eu următoarea situație. În iunie 2017 am achiziționat o casa la curte într-un duplex. Pana acum o luna nu am avut vecini și nu am putut constata nivelul de zgomot. Se aude tot de la vecini, dacă vorbesc mai tare, când trag apa la toaleta, când curge apa, ca să nu mai zic ca dacă dau cu bormașina mie îmi vibrează oglinda din baie. În contractul de vânzare cumpărare nu apare nimic legat de pereți sau cât de izolata este casa, în certificatul energetic este trecut construcție cărămidă eficienta având grosimea de 30, respectiv 20 cm și polistiren extrudat de 10 cm. Nici tâmplăria termopan PVC cu 5camere nu este grozava, astfel încât dacă vecinul își da zăpadă de pe alee, se aude în casa. Am cumpărat de la persoana juridica. Persoana de contact mi-a sugerat referitor la geamuri sa le reglez, ca nu sunt reglate și din acest motiv zgomotul, le-am reglat, dar nimic. Persoana specializata care le-a reglat mi-a spus ca tâmplăria este strâmbă. Oricum nu zgomotul exterior este deranjant, ci faptul ca aud tot de la vecini, dacă ma străduiesc puțin pot sa aud și ce discuta între ei. De curând am dat gaura într-unul din pereții exteriori pentru a monta un televizor în perete și trece aer rece prin gaura respectiva. De asemenea, în momentul în care am făcut contractul la notar am observat ca nu este trecuta mansarda casei și reprezentantul legal împreună cu notarul mi-au spus ca este considerat pod și ca nu se trece în acte. Menționez ca am achiziționat casa prin credit, deci a trecut prin câteva verificări. As vrea un sfat cu ce anume pot face concret și ce șanse de câștig as avea dacă dau în judecata firma de la care am cumpărat. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Flor1202 , utilizator 22:41, 18 Decembrie 2018
Buna seara.
O parere personala...cautati un inginer bun care sa verifice exact cum si din ce este construita casa, in acte de poate scrie multe...
Dupa aceea, si in functie de viciile constatate, puteti discuta cu un avocat pentru un eventual proces impotrive dezvoltatorului ( daca va sustine si vecinul cu atat mai bine...)
O rezolvare ce o vad* eu pentru a mai atenua din zgomotuk ce se aude de la vecin( banuiesc ca si vecinul se plange de asta) ar fi placarea peretelui comun, calcanul, cu structura de rigips si, intre perete si placa, pus material fonoabsorbant.
Placarea sa se faca atat pe parea dvs.cat si pe partea vecinului, o sa pierdeti cam 5 cm din latimea/ lungimea camerelor...
Daca optati pentru varianta asta apelati la un specialist bun, atat la montarea placilor cat si la alegerea materialului fonoabsorbant
Mulțumesc frumos pentru răspuns! Aveți vreo recomandare de inginer sau de specialist pentru placarea peretelui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gauri in peretele exterior adrianmagher adrianmagher Ruda unei vecine de pe scara si-a luat voie sa imi gaureasca peretele exterior, perete care margineste curtea comuna - locuiesc la parter, ca sa isi ... (vezi toată discuția)
Aer conditionat alynus alynus buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema....mi-am cumparat aer conditionat....am inteles ca am veoie pe langa multe acte si de acordul vecinilor. Ce ... (vezi toată discuția)
Este legal ca vecinul sa monteze pe peretele casei mele senzori? oldjimmy70 oldjimmy70 Buna seara tuturor! Acest subiect este ca o continuare a unuia mai vechi, si anume @solutionare conflict cu 2 vecine nebune@ Mai nou, se pare ca vecinul a ... (vezi toată discuția)