Fostul soț ia doar unul dintre copii o dată la 6 săptămâni, doar 3-4 ore. Poate fi obligat să respecte programul de vizitare a minorilor, și aș putea obține autoritatea părintească exclusivă?
Daca fostul sot nu respecta programul de vizitare, se poate face ceva? Programul de vizitare este de sambata de la ora 10 pana duminica seara, timp in care copiii ar trebui sa stea la el. Fostul sot ia doar unul dintre copii o data la 6 saptamani, si doar 3-4 ore. Poate fi obligat sa respecte acest program? El este sofer de tir si plateste celor doi copii o pensie de intretinere de 600 lei. As putea cere exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, pentru ca nu se implica deloc in cresterea si educatia copiilor?
andrey_f_c
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
anna_anna, nu sunt ironic si nici cinic. Incercati sa iesiti toti (ca pe vremurile bune) impreuna la Mall la un ceai, suc sau cafea. Sunt absolut sigur ca si copilului ii va face bine. Nu creati o atmosfera de repros sau ignoranta. Discutati si conversati despre orice: starea vremii, drumurile pe unde a umblat el, peisajele vazute, aspecte ce tine de tine cum ar fi "boacane" amuzante facute de copii, etc....
Fa un efort si dezvolta o relatie de amicitie cu tatal copilului. Nu te purta cu el ca si cum ar fi un dusman (al tau sau al copiilor).
Eu stiu cum e situatia pentru ca personal trec prin asa ceva. Nu imi vine sa ma duc la copii cand e "fosta" acasa..... si cand ma duc ma lasa sa astept la interfon si cate 20 min. Iar cand ne intalnim sare cu reprosuri si o atitudine respingatoare. La telefon, nici nu mai are rost sa ma exprim.
Imi doresc ca sa realizeze ca suntem oameni si ca este important sa tinem legatura intr-o maniera impaciuitoare ca oameni, ca parinti pentru copii.
Sarbatori frumoase va doresc tuturor.
Custodie minor
Diana12
Bună ziua! Am divorțat acum 6 ani, având un copil de 9 luni care mi-a fost încredințat, custodia fiind comună. Fostul soț trimite pensia alimentară, ... (vezi toată discuția)