avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrebare împărțire cheltuieli
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrebare împărțire cheltuieli

Buna ziua.
In cadrul asociatiei de locatari s a votat ca, cheltuielile aferente (lumină scara, femeie de serviciu, cheltuieli lift) sa fie impartite la nr de apartamente si nu la nr de persoane. Cum in apartamentul meu nu locuieste nimeni si nici nu va locui cineva pana la sfarsitul anului viitor, as vrea sa stiu daca sunt nevoita sa particip la plata acestor cheltuieli sau daca pot fi scutita (si care sunt aceste cheltuieli)
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:55, 19 Decembrie 2018
Adunarea generala poate hotara orice dar sa nu contravina legii. Conform legii cheltuielile enumerate de dvs. se repartizeaza pe cota parte indiviza si nu pe nr. de persoane.
1-Conform dispozitii in vigoare nu mai exista asociatii de locatari
2-Cheltuielile comune se repartizeaza functie de cota indiviza nu de numar apartament sau de numar persoane
Adunarea generala nu poate adopta hotarari care contravin dispozitiilor in vigoare
daca aveti calitatea de proprietar de apartament in bloc chiar daca nu locuiti in apartamnet va revine obligatia legala sa achitati lunar cote parti comune
Fiind vorba despre imobil de locuit in comun,convietuirea in condominii se realizeaza in temeiul unor dispozitii care prevad obligatia ca in cazul imobilelor de locuit in comun la nivelul carora au fost constituite asociatii de proprietari,proprietarii au obligatia sa contribuie lunar la costurile de intretinere inclusiv cote parti comune
Pentru a va informa corect si complet asupra dispozitiilor care guverneaza infiintarea organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,drepturi si obligatii ,reciproce,studiati disp L nr 196/2018

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt proprietara unui apartament in care nu locuiesc, ... ileana-maia ileana-maia Buna ziua, Sunt proprietara unui apartament inc are nu locuiesc, apartamentul este gol. Administratia blocului imi pune la calcul, pe langa alte cheltuieli, ... (vezi toată discuția)
Plata asociatie locatari costa332 costa332 buna ziua, Am o camera de camin (proprietate personala) cu baie si bucatarie la comun in Brasov ,nu locuiesc acolo de 10 ani e inchisa dar imi vine lunar sa ... (vezi toată discuția)
Retragere asociatie de proprietari Videodek Videodek stau la parter de bloc si folosesc pentru accesul in locuinta intrarea suplimentara construita direct din trotuar, prin extinderea ... (vezi toată discuția)