avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... În ce condiții se poate folosi într-un proces un ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

În ce condiții se poate folosi într-un proces un mail ca dovadă a comunicării? Funcția "confirmare citire" este echivalentă trimiterii recomandat sau cu confirmare de primire?

Buna, in ce conditii se pot utiliza intr-un proces ca dovada a unei instiintari/comunicari/convocari emailurile trimise ? Un email trimis simplu sau cu acea functie de "confirmare citire" are acelasi efect ca si trimiterea recomandata sau cu confirmare de primire?
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu are aceeasi putere de dovada. Puteti folosi, dar pentru dovezile sigure, trimiterea prin executor judecatoresc e mentionata in mod expres de Procedura.
Totusi, orice alt mod prin care se poate dovedi primirea documentulhui e acceptat. Primirea conteaza, nu citirea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimitere invitatie cercetare disciplinara luizaioana_luizaioana luizaioana_luizaioana Buna ziua. Am trimis unui angajat prin curier o notificare pentru cercetare disciplinara. Am solicitat confirmare de primire. Pe plic am mentionat ce ... (vezi toată discuția)
Convocare la cercetare disciplinara ContSters187575 ContSters187575 din nou buna ziua, un angajat s-a \"suparat\" pe angajator si nu s-a mai prezentat la lucru incepand cu ziua imediat urmatoare. bun, dragoste cu sila nu se ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Am urmatoarea speta , la care am nevoie de ajutor dvs.: - unui angajat i s-a desfiinta postul , a fost anuntata, s-a intocmit decizie insa ... (vezi toată discuția)