avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Oprire salariul
Discuție deschisă în Executare silită

Oprire salariul

Sotul plateste rate la un executor in urma unei intelegeri timp de un an aplatit ratele ba chiar mai mult in unele luni acum a primit somatie de la banca sa plateasca toata suma ba chiar au pus oprire si pe salariul meu este legal atat timp cat sant fonduri suficiente pt rata in salariul sotului asa cum sau inteles.astept raspuns va multumesc si ce este de facut.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 22:30, 19 Decembrie 2018
Exista o intelegere de plata in scris, incheiata intre sot si creditor? Daca da, se poate depune contestatie la executare. Daca intelegerea este doar verbala nu aveti ce sa faceti. Totusi, se poate analiza modul in care s-a pus poprire si pe salariul dvs: titularul creditului este sotul? Ati gira pentru sot? Sunt necesare detalii pentru a va oferi un raspuns cat mai exact.
Sunt coplatitor exista o hotarare de executare silita din 2016 care s-a derulat pana acum fara probleme viranduse in contul executorului sumele stabilite prin hotarare judecatoreasca data scadenta a creditului fiind martie 2019.Si acum au inceput sa trimita iar somatii de plata.este legal aceasta hartuire atata timp cat noi platim conform hotarari judecatoresti.
Creditorul prin executorul judecătoresc are dreptul legal să extindă executarea silită și la co-debitori, și asupra tuturor bunurilor mobile și imobile.

Vă poate vinde și casa dacă datoria depășește 10.000 lei.
Bineînțeles că beneficiați și de protecție să vă rămână bani și pentru subzistența personală, așa cum prevede codul de procedură civilă.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
Dapix, utilizator
Daca creanta provine dintr-o hotarare judecatoreasca si prin acea hotarare s-a stabilit plata in rate, atunci nu se poate executa toata suma odata. Ar fi bine sa vada cineva actele si daca e ceva in neregula sa formulati contestatie.

liliana paducel a scris:

Sunt coplatitor exista o hotarare de executare silita din 2016 care s-a derulat pana acum fara probleme viranduse in contul executorului sumele stabilite prin hotarare judecatoreasca data scadenta a creditului fiind martie 2019.Si acum au inceput sa trimita iar somatii de plata.este legal aceasta hartuire atata timp cat noi platim conform hotarari judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit ipotecar bancar dafinel dafinel Buna ziua, [b]Sunt in urmatorul caz concret:[/b] Am un credit de nevoi personale de 45.000 de euro din anul 2008 luat de la o banca comerciala, girat cu ... (vezi toată discuția)
Deși mi-am achitat partea mea din datorie, sunt hărțuită de o firmă de recuperare creanțe care mă amenință că-mi va face o nouă poprire. chiar au dreptul acesta? ALYA71 ALYA71 Sunt harțuita de firma Eos,in conditiile in care mi.am achitat de plata suma rezultata dintr.o hotarare judecatoreasca in urma partajului.In 2004 am facut un ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt credit neplatit shumi449 shumi449 buna ziua.ma numesc mirela si as avea citeva nelamurir.in 2004 am luat de la firma x doua electrocasnice in rate in valoare de aproximativ 900 de lei doar cu ... (vezi toată discuția)