avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... In cat timp se prescrie o datorie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

In cat timp se prescrie o datorie

Buna ziua
Am o intrebare referitoare la prescrierea unei datorii la stat.
Daca acum 12 ani am avut obligatia de plata a unei taxe locale la bugetul primariei (taxa de regularizare autorizatie de constructie) si nu a fost platita nici pana acum, ( ne fiind somat niciodata,dar am constatat eu ca am omis aceasta plata) se poate teoretic solicita vreodata acesta plata ? Exista perioada de prescriptie? S-ar putea datora si majorari? daca da, pe ce perioada?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
ambra0, utilizator
Cel mai recent răspuns: ambra0 , utilizator 00:02, 20 Decembrie 2018
Buna ziua,
Datoria s-a prescris prin 5 ani care au inceput sa curga de la 01.01.al anului urmator datei la care nu ati platit.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

.....
Datoria s-a prescris prin 5 ani care au inceput sa curga de la 01.01.al anului urmator .....

Multumesc de raspuns.
Pentru argumentatie puteti numi legea si articolul din lege care stipuleaza acest lucru? Este valabila si pentru taxa de regularizare de la insp. de stat pentru const.? Termenul de 5 ani curge de la 01.01 al anului urmator al certificatului de dare in folosinta?... pentru ca aici sunt penalitati pe zi de intarziere pentru cota de 0,7%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de impunere anuala, titlu executoriu catalingcc catalingcc Buna ziua, In luna decembrie am tot vazut ca au fost emise fel si fel de somatii si titluri executorii pentru recuperarea datoriilor contribuabililor de ... (vezi toată discuția)
Prescrieri debite fiscale bulgarasul bulgarasul Cum se calculeaza o prescriere de debit fiscal, de exemplu pentru un teren extravilan? (vezi toată discuția)
Radiere evidente anaf datorii prescrise Daniel_RA Daniel_RA Buna ziua, In anul 20212 mi-a fost calculat retroactiv CAS si CASS pentru un PFA inchis. Nu am platit aceste taxe, care inteleg ca au fost prescrise deja de ... (vezi toată discuția)