Tatăl meu este violent, consumă alcool, amenință cu moartea, înjură și face zilnic scandal. Mi-e teamă pentru mama și sora mea, cum trebuie procedat într-o astfel de situație?
Bună ziua, va scriu acest mesaj în speranța că cineva ma va îndruma cu ceea ce trebuie sa fac.Talal meu este violent, consuma alcool, amenință cu moarte înjura și face zilnic scandal, în prezenta un copil minor de 10 ani.Din punctul meu de vedere este bolnav psihic pentru ca nu am întâlnit pe nimeni care sa și urască asa de mult copii și soția. Eu nu locuiesc cu ei în casa pentru sunt independenta de ei, locuiesc la 5 minute distanta, însă mama și sora mea locuiesc cu el.Mama vrea sa părăsească domiciul conjugal pentru ca numai suporta, și pe urma sa bage divorț, dar ii este friica pentru ii spune ca dacă face asta unde o prinde o omoară.Arunca cu vorbe urate în ea, ca vrea sa plece pentru ca este o curva ca are amanti, eu dacă vreau sa o ajut sunt o curva complice, și m-a doare pentru ca la toate scandalurile asista un copil de 10 ani. Deja sora mea, are friica de el,când o întreb ce se întâmplă în casa ii e friica să mi spuna, sau îmi zice sa nu i spun lui nimic, pentru ca ii este friica ca o bate.Eu stau mereu cu grija, de teama sa nu li se întâmple lor ceva, menționez ca și vecinii cunosc situația noastră dar le e friica să intervină, pentru le este friica de el.Am încercat medical sa-l sfătuim sa și facă un consult de specialitate, a devenit violent.Si când eram eu copil, era la fel, am asistat la multă violenta, am luat multă bătaie,ma duceam bătută la școală, colegii râdeau de mine, inclusiv diriginta mea l-a chemat la școală, și a rămas socata spunându-mi ca ii pare rău dar este bolnav psihic.A fost un episod când am chemat politia și nu i a făcut nimic, politia mi-a spus ca dacă este violent sa plec din casa într un centru,a fost violent pe perioada sarcinii mamei mele cu sora mea.Refuza orice ajutor medical, spune ca el este perfect sănătos și i se pare normal comportamentul lui, spunând ca noi suntem niște prostituate, niște curve, care profitam de el.Eu muncesc de la 18 ani, m-a întrețin singura, nu i-am cerut vreodată ajutorul sau bani, mama la fel muncește, aduce venituri în casa, nu a stat niciodată fără servici,dar numai suport teroarea, și consider ca trebuie luate masuri pt ca altfel la ei în casa se va întâmpla o tragedie și nu vreau sa rămân fără mama sau sora.Marea lui problema este ca dacă mama pleacă, sa nu îndrăznească sa bage divorț și sa aibe pretenția la casa, adică mana sa plece cu un copil minor,pe drumuri, fără pensie, pentru ca el lucrează la negru, nu are contract, și nu poate justifica pensia alimentara, plus ca mama sa-i cedeze casa 100% lui,pentru ca altfel mama va muri.
Am vrut sa fac eu personal plângere la politie,dar nu as vrea sa fiu respinsa superficial, și luat a la mișto,din cauza asta daca puteți să-mi oferiți un sfat cum trebuie făcute lucrurile.
Felicitari Domnul Avocat, Domnul Ionut sI sierra...
Mia fost trimis de curand articolul de la o cunostinta draga care isi facea griji pentru mine..eu care am crescut intr-un ambient similar.. sunt pe cale sa ii pun capat... e o situatia foarte complex si delicata... acest caz disperat e nevoie de o solutie pe moment cum ar fi de seara asta cel tarziu maine.
Nu exista timp de pierdut pericolul si ambientul prea putin poate fi inteles daca nu e trait...
Legea 217/2003 a fost modificata in bine prin legea 174/2018 si politistii nu mai pot spune ca ei nu se baga fiindca e vorba de violenta domestica.Cititi legea 174/2018 si luati legatura cu un avocat ca sa intocmeasca formele legale care se impun.Problema este ca tatal dvs. stie exact care este efectul terorii pe care o impune familiei dvs. si actioneaza constient , alcoolul fiind numai un factor favorizant care amplifica , prin diminuarea autocontrolului , agresivitatea lui.Asta nu inseamna ca sint de ignorat masurile de autoprotectie ( spay cu piper, pistol sau lanterna cu electrosocuri, cursuri de autoaparare , etc.).Fiindca sigur e un om cu instinct dezvoltat si va intelege imediat cine si de ce actioneaza pentru " despartirea " lui dupa ce mama va parasi domiciliul conjugal si va trebui sa va asteptati la reactii din partea lui.Aici interventia politiei , in caz de agresiune , este obligatorie si , posibil chiar si nu mai o amenda consistenta , e posibil sa-i mai demoleasca atitudinile agresive.Repet, cititi legea 174/21.07.2018.
Ia-o pe mama la tine, dar separarea sa ramana numai in fapt, fara sa introduca actiune de divort. In absenta dansei din domiciliul conjugal si cu rabdare, lucrurile se vor rezolva de la sine. In sensul obtinerii linistii de care aveti nevoie toate trei.
Partea imobiliara si partajul lasati-le in seama curgerii firesti a timpului!
Separat de ordinul de protectie, depuneti o plangere prealabila la POLITIEI, pentru savarsirea infractiunii de amenintare.( prin plangerea prealabila este pusa in miscare actiunea penala ).
In acest mod, va fi demonstrata starea de pericol traversata.
Termenul de depunere a plangerii prealabile este de 3 luni, de la savarsirea faptei.
Situatia conflictuala va persista, este de dorit ca mama dumneavoastra sa initieze divortul, ulterior partajul.
Dumneavoastra puteti locui separat, pentru a evita conflictele.
Sot violent
cristinadorina
Buna ziua.Am un sot foarte violent atat fizic cat si verbal.Locuim in casa parintilor lui(acte pe numele parintilor lui) si am o fetita de 16 ani.As dorii sa ... (vezi toată discuția)