avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am moștenit, împreună cu sora mea, o casă de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am moștenit, împreună cu sora mea, o casă de la părinți pe care ea ar dori să o păstreze dar nu contribuie cu nimic la întreținerea ei, toate cheltuielile le plătesc eu. Cum aș putea obține partea mea, ce mă sfătuiți?

buna seara. as vrea sa ma lamuriti intr-o problema.tatal meu a decedat de curand. noi fiind doua fete la parinti [mama decedata de 24 ani]a ramas o casa dar sora traind si lucrand in italia nu doreste sa o vindem deoarece doreste peste ....ani sase mute acolo.legal ar trebui sa ma despagubeasca dar...tot amina. eu platesc impozit pe ea si curent. apa etc.cum as putea sa fac ca sa imi dea partea?sa-i dau un termen? sa deschid proces? sa vand?ce ma sfatuiti? va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: 3UGA , utilizator 20:58, 23 Decembrie 2018
Da, doar prin instanta puteti obtine ceea ce doriti.
multumesc de raspuns. am procura e la ea pentru a ridica succesiunea este valabila 3 luni .ma ajuta la a vinde casa?
Nu, daca nu v-a imputernicit expres pentru asta.
Dupa si daca dezbateti amiabil succesiunile, puteti sa va adresati instantei pt a cere iesirea din indiviziune.
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2018
gi-jane2, moderator
mai asteptati vreo 6 ani si o luati prin uzucapiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare drepturi succesorale geta_tabacu geta_tabacu sora mea impreuna cu sotul ei au infiat cu drepturi depline 2 fetite gemene in 1974. in 1980 au cumparat un apartament in rate iar in 1995 sotul ei a decedat. ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa parinteasca gabriela_achim gabriela_achim Eu, impreuna cu familia mea locuim de citiva ani in Canada. Mai am o sora care locuieste impreuna cu parintii mei in casa acestora din Romania. Problema ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)