avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare bugetari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare bugetari

Buna dimineata.Am următoarea problema.Lucrez 240 de ore/luna.Angajatorul (bugetar fiind) vrea sa îmi facă media orelor lucrate săptămânal din ultimele 4 luni conform codului muncii.INTREBARE:daca eu am lucrat 3 luni cu acest program și a patra lună am fost in concediu de odihnă , angajatorul îmi va împărții cele 720 de ore la 17 săptămâni cât sunt in 4luni sau la 13 săptămâni cât eu am fost prezent la serviciu?
Cel mai recent răspuns: cosmyn86 , utilizator 06:31, 21 Decembrie 2018
Se va imparti la 17 saptamani..
Am înțeles......In concluzie chiar daca am lucrat ore suplimentare nu mai am dreptul la recuperare fiindcă am avut concediu.?Imi rezultă că am 42 de ore pe săptămână și atunci colegul care în aceste 3 luni a făcut cate168 de ore și de asemenea a patra lună în concediu.....la el rezulta 32 de ore saptamanal......oare este corect.???Corectatima daca am tras concluzia greșită,eu așa văd problema.
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2018
cosmyn86, utilizator
Care este programul dvs de munca si care este durata timpului de munca mentionat in c.i.m. ?
24/48 iar în cim 40 pe săptămână dar în regulamentul interior zic ei că este specificat că pot lucra maxim 48 pe săptămână fără ore suplimentare cu toate că în codul muncii apar 48 incluzând orele suplimentare.

Cornel Vasile a scris:

Care este programul dvs de munca si care este durata timpului de munca mentionat in c.i.m. ?

Acest program de 24 cu 48 nu este permanent .... sunt luni când se respectă 24/72......... problema principala este că oare chiar pot unele instituții ale statului să modifice programul din codul muncii doar fiindcă sunt instituții cu regim special?

cosmyn86 a scris:

24/48 iar în cim 40 pe săptămână dar în regulamentul interior zic ei că este specificat că pot lucra maxim 48 pe săptămână fără ore suplimentare cu toate că în codul muncii apar 48 incluzând orele suplimentare.

Cornel Vasile a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repaus saptamanal si acordare concedii alexysinlove alexysinlove Buna ziua, - stabilind repausul saptamanal la tura de 12/24,12/48 dupa 48 de ore de munca (4 ture, in chiar cele 48 ore libere de dupa al 2 set de 12 cu 24) ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte si ore suplimentare neplatite b24ud b24ud daca orele de noapte ale receptionerilor se platesc si ca nr de ore lucrate aproximativ peste 240 de ore pe luna.salariu brut 1346 lei. (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Iuliana1306 Iuliana1306 Buna ziua! Exemplu: luna are 20 zile lucratoare - 160 ore. Eu lucrez de luni pana vineri 160 ore si in weekend 64 ore. Am ore suplimentare? Multumesc! (vezi toată discuția)