avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Daca la o succesiune un mostenitor care are 1/8 dintr-un imobil nu este de acord sa cedeze partea lui, chiar si cu despagubire, mostenitorul care detine majoritatea (6/8) poate instraina imobilul?
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2018
AlexA00, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:04, 4 Ianuarie 2019
Nu.
Poate înstrăina doar cota lui de 6/8, urmând ca dobanditorul sa ramana in indiviziune cu celălalt.
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2018
raluk0207, utilizator
La multi ani si multumesc mult de clarificare.
Actele imobilului se afla la unul din mostenitori (sotul mamei mele decedate). Acesta a spus ca va face succesiunea in lipsa celorlalti mostenitori (nu ne v-a anunta data si biroul notarial, va declara la notar pe propia raspundere ca nu avem pretentii si ca nu vrem sa ne prezentam la succesiune) si va vinde. Se poate face succesiunea in lipsa unui mostenitor? Cum putea intra in posesia, de drept, a partii de mostenire a fiecarui mostenitor?
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
AlexA00, utilizator
Pentru ca fiecare sa devina proprietar pe cota ce ii revine, trebuie dezbatuta succesiunea.
La notar, este obligatorie prezenta tuturor mostenitorilor (sau a unei procuri notariale prin care imputernicesc o alta persoana sa ii reprezinte la dezbaterea succesiunii).
Daca nu au pretentii la succesiune, pot da declaratii de renuntare, urman d ca acestea sa fie depuse la dosar.
Fara prezenta, procura /declaratie din partea tuturor, nu se poate finaliza procedura succesorala si implicit nici vinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune . transmitere cote parti din mostenire OpraM OpraM Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: 1. care sunt cotele de drept in cazul unei mosteniri de pe urma unui parinte decedat? Ma refer la cazul unei ... (vezi toată discuția)
Vânzare drept moștenire popcrys77 popcrys77 Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea problema, si va rog sa-mi raspundeți dacă se poate să fac următorul lucru: După decesul bunicului s-a dezbatut ... (vezi toată discuția)
Citat la succesiune de catre frate vitreg ContSters52778 ContSters52778 Buna ziua, sotul meu a primit citatie sa se prezinte la notar pentru dezbaterea succesiunii in urma decesului tatalui sau. Parintii sunt divortati, sotul meu ... (vezi toată discuția)