Buna ziua! In data de 22 august 2018 mi-a fost suspendat permisul pentru alcool ( 0,23 ) . In procesul verbal este specificat ca pentru 90 de zile. La 2 saptamani dupa cele intamplate am primit o instiintare cum ca termenul va fi prelungit cu inca o luna din cauza ca tot in acest an l-am mai avut suspendat o luna pentru viteza. Dupa toata aceasta perioada de 4 luni eu nu am primit permisul iar cand am sunat la politie mi au spus ca a mai fost prelungit pana pe 16 ianuarie din cauza ca nu am dat examen. Intrebarea mea este , ce examen sa dau ? Daca eu am avut 4 luni suspendat permisul termen in care nu aveam dreptul la nici un examen si de ce nu am fost instiintat si cum trebuie sa procedez acum ? Trebuie sa mai astept inca o luna ?
Ps: am uitat sa specific ca am fost supus doar testului cu etilotest unde rezultatul a fost 0,23
In interiorul perioadei de 90 de zile de suspendare a dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice aveati obligatia de a sustine un test de verificare a cunostintelor. Testul consta dintr-un numar de 15 intrebari privind circulatia rutiera dintre care trebuie sa raspundeti corect la 13. Permisul vi se va restitui numai dupa promovarea acestui test. Trebuie sa mergeti la serviciul permise auto pentru programare si sustinerea testului.
Succes!
ing. Ioan Ciobanu