avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actiuni firma in faliment
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actiuni firma in faliment

Doresc sa supun dezbaterii speta urmatoare:
SC X SRL detine 30% din actiuni la firma SC Y SA.
Firma SC Y SA este in procedura de insolventa din anul 2012.
In anul 2014 se declara falimentul SC X SRL.
Intrebarea mea este ce se intampla cu actiunile firmei SC X SRL?
Cel mai recent răspuns: olaroiu , utilizator 12:15, 17 Ianuarie 2019
Cu participatia detinuta de srl la acel sa, daca sa va iesi din insolventa, vor fi acoperite datorii ramase de pe urma srl-ului sau vor fi trecute pe numele asociatilor in srl dar sa aveti in vedere asta la bilantul si situatia activelor si pasivelor de la radierea srl. Doar atat.
la momentul pronuntarii falimentului SRL ului, instanta a decis ca bunurile ramase in patrimoniul debitoarei sa treaca in proprietate indiviza a actionarilor, fara a pomeni nimic despre actiunile detinute de SRL la SA. se poate ca aceste actiuni sa se piarda?
Sunt incluse in notiunea de "bunurile ramase in patrimoniul debitoarei". Vedeti acolo in acte daca sunt detaliate.
in acte nu sunt trecute decat bunurile mobile si imobile.
Exista mai multe categorii de bunuri mobile cum ar fi obligatiunile si actiunile care au ca obiect sume exigibile sau efecte mobiliare, adica bunuri mobile, actiunile sau interesele in companii de finante, de comert sau de industrie, chiar si cand capitalul acestor companii consta in imobile.

Alte discuții în legătură

Ce inseamna bunuri mobile? ContSters124416 ContSters124416 Buna ziua, as dori sa stiu exact,ce inseamna bunuri mobile(in cazul in care banca sau recupertaori de credite le supun executarii silite?) Si cum afla daca ... (vezi toată discuția)
Insolventa. este legal? ca40783 ca40783 In cadrul procedurii de insolventa, la cererea creditorului de antrenare a raspunderii personale, prin sentinta tribunalul hotaraste :\"Admite actiunea; ... (vezi toată discuția)
Insolventa societate pe actiuni l.mihaela l.mihaela Stimati colegi doresc sa supun dezbaterii o speta care mie mi --a parut interesanta. SC X SRL in faliment este actionar majoritar detinand un procent de peste ... (vezi toată discuția)