Am câștigat in instanța stabilirea domiciliului fiului meu la mine,după o lupta grea in care minorul a locui la tatăl lui și nu m a lăsat in toată aceasta perioada sa îl văd ,sub nici o forma,amenințandu ma prim toate mujloacele posibile.Fostul meu soț locuiește cu o alta femeie ,iar fiul meu este foarte confuz.Acum când am câștigat in instanța ,copilul nu mai dorește sa vina la mine ,nu mai dorește sa ma vadă,influențat fiind de tatăl sau ,spunându i numai minciuni și vorbe urate la adresa mea,cum ca eu L am părăsit ,ca nu îl mai iubesc ,etc.Tatal sau refuza sa ia orice legătura cu mine ,mi a restricționat apelurile ,la fel și pe ale celui mic.Precizez ca copilul are 8 ani și jumătate .M am gândit sa merg cu executorul judecătoresc sa îl iau ,dar dacă copilul va refuza ce pot face ?.Pot sa îl oblig pe tata in vreun fel anume sa pot stabili măcar cea mai mică legătura cu copilul pana când aceasta se va apropia din nou de mine ?Multumesc
Buna ziua,
Apelati la autoritatea tutelara din cadrul primariilor de care tineti si dumneavoastra si minorul si solicitati ajutor psihosocial.
Solicitati sa se stabileasca daca este vorba despre o alienare parentala savarsita de tata.
Solicitati, eventual, ajutorul si al unui avocat.
Multumesc pentru răspuns.Voi apela la un alt avocat ,sa mai cer o părere,deoarece doamna avocata pe care am avut-o in acest proces mi-a spus ca atât timp cât copilul nu dorește sa meargă la mine,nu prea am ce face ...Sunt disperata deoarece nu găsesc nici o cale sa iau legătura cu fiul meu ,am vorbit de câteva ori doar la școala ,este total schimbat ,el era un copil foarte mamos,acum nu vrea nici măcar sa ma mai vadă .
Nu este vorba ca nu aveti ce face ci doar ca va trebui să va luptati în continuare.
Este o faza mult mai anevoioasă decat procesul pe care v-ați avut si va fi foarte greu să reușiți executarea silită.
Aveti nevoie de avocat pentru demersuri si pentru instanța în care veti ajunge din nou.
Este însă adevarat ca si rezultatul final este incert.