avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciu stabilit al minorului la mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciu stabilit al minorului la mama

Buna ziua ,

Am câștigat in instanța stabilirea domiciliului fiului meu la mine,după o lupta grea in care minorul a locui la tatăl lui și nu m a lăsat in toată aceasta perioada sa îl văd ,sub nici o forma,amenințandu ma prim toate mujloacele posibile.Fostul meu soț locuiește cu o alta femeie ,iar fiul meu este foarte confuz.Acum când am câștigat in instanța ,copilul nu mai dorește sa vina la mine ,nu mai dorește sa ma vadă,influențat fiind de tatăl sau ,spunându i numai minciuni și vorbe urate la adresa mea,cum ca eu L am părăsit ,ca nu îl mai iubesc ,etc.Tatal sau refuza sa ia orice legătura cu mine ,mi a restricționat apelurile ,la fel și pe ale celui mic.Precizez ca copilul are 8 ani și jumătate .M am gândit sa merg cu executorul judecătoresc sa îl iau ,dar dacă copilul va refuza ce pot face ?.Pot sa îl oblig pe tata in vreun fel anume sa pot stabili măcar cea mai mică legătura cu copilul pana când aceasta se va apropia din nou de mine ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihaelaIonela 1 , utilizator 13:22, 23 Decembrie 2018
Buna ziua,
Apelati la autoritatea tutelara din cadrul primariilor de care tineti si dumneavoastra si minorul si solicitati ajutor psihosocial.
Solicitati sa se stabileasca daca este vorba despre o alienare parentala savarsita de tata.
Solicitati, eventual, ajutorul si al unui avocat.
Ultima modificare: Duminică, 23 Decembrie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Multumesc pentru răspuns.Voi apela la un alt avocat ,sa mai cer o părere,deoarece doamna avocata pe care am avut-o in acest proces mi-a spus ca atât timp cât copilul nu dorește sa meargă la mine,nu prea am ce face ...Sunt disperata deoarece nu găsesc nici o cale sa iau legătura cu fiul meu ,am vorbit de câteva ori doar la școala ,este total schimbat ,el era un copil foarte mamos,acum nu vrea nici măcar sa ma mai vadă .
Nu este vorba ca nu aveti ce face ci doar ca va trebui să va luptati în continuare.
Este o faza mult mai anevoioasă decat procesul pe care v-ați avut si va fi foarte greu să reușiți executarea silită.
Aveti nevoie de avocat pentru demersuri si pentru instanța în care veti ajunge din nou.
Este însă adevarat ca si rezultatul final este incert.
Ultima modificare: Duminică, 23 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este inclusă în lege alienarea parentală? MihaelaIonela 1 MihaelaIonela 1 Buna ziua .Am nevoie de un răspuns privind alienarea parentala .Este inclusă in lege ?Am tot citit pe diferite forumuri și încă nu M am putut lămuri.Eu ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor Giorgiana123 Giorgiana123 Sunt mama unui copil de 11 ani care îmi este încredințat spre creștere si educare de la data divorțului 2009, cand copilul avea trei ani. Tatăl ... (vezi toată discuția)