avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de drepturi de autor si ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de drepturi de autor si ITM

Buna ziua. Am incheiat un contract de drepturi de autor ca persoana fizica neautorizata pentru realizarea unui site cu o firma. Mai trebuie vreun alt fel de contract intre mine si firma pentru a figura si la ITM? Trebuie sa figuram si la ITM chiar daca contractul e pe o perioada de 1 luna sau 2?Daca da, care e varianta care trebuie aleasa, eu fiind angajata cu carte de munca la un alt angajator unde mi se opresc toate darile catre stat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 16 Noiembrie 2009
1. Ctr drept de autor este incheiat in baza Codului Fiscal, conform caruia se plateste impozitul de 16% la veniturile obtinute. El trebuie declarat la fisc.
2. Ctr de munca ca sa apara la ITM este incheiat in baza Codului Muncii si Codului fiscal cu plata impozitului pe veniturile din salarii.
3. Daca doresti sa apari in evidenta ITM trebuie sa inchei un ctr de munca pe durata determinata, cu norma partiala daca ai ctr de baza la un alt angajator.
Eu nu spun ca doresc dar firma cu care am incheiat contractul spune ca daca vine control de la ITM cum justificam plata catre mine? Doar in baza contractului de drepturi de autor?Pe mine ma intereseaza astea pentru calculul indemnizatiei de crestere copil deoarece in ceva timp voi naste. Ma tem ca vor spune cei de la ITM ca nu e valabil contractul dupa aceea.
Codul muncii nu prevede contractul drepturi de autor, deci nu are nicio legatura cu ITM-ul, acest contract se supune Codului fiscal.
Efectuarea platii se face in baza contractului de drept de autor incheiat in baza Codului Fiscal.

ITM-ul are in competenta ceea ce se supune Codului Muncii,desfasurarea unui raport de munca in baza caruia se incheie contract individual de munca si nicidecum contractele care intra sub incidenta Codului fiscal.
:-/
Codul fiscal nu reglementeaza incheierea a niciunui tip de contract ... Contractul de drepturi de autor se incheie in baza Legii nr.8/1996 :)

Veniturile realizate sunt supuse reglementarilor Codului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile de autor si plata cas. olgaciob olgaciob Buna ziua, Am o intrebare, de curand am fost angajata la o firma cu contract de drepturi de autor si fara carte de munca. Contractul de drepturi de autor a ... (vezi toată discuția)
Proceduri ulterioare demisiei/concedierii pentru incheierea asigurarii de sanatate alex68 alex68 Va rog sa ma ajutati si pe mine în următoarea problemă. Lucrez la o firmă de aproape 20 de ani, insa in ultima perioada situatia financiara a firmei este ... (vezi toată discuția)
Cass la contractele pentru drepturi de autor alex68 alex68 Buna ziua. Va rog, daca poate cineva sa-mi spuna daca pentru contractele de drepturi de autor se plateste CASS. Pana anul acesta, singurul impozit pe care l-am ... (vezi toată discuția)