avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sume necuvenite
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sume necuvenite

Am o situatie ciudata la o societate a carei contabilitate o asigur: societatea incaseaza in contul bancar de la alta societate sume care nu reprezinta creante reale, incaseaza practic niste sume pentru bilete la ordin emise catre societatea platitoare pentru a garanta o linie de scontare a instrumentelor de plata. O parte din sume sunt rambursate prin banca dar o parte au ramas pe casa si nu stiu cum sa rambursez din casierie sume asa de mari.Doar varianta rambursarii prin banca e legala? Din punct de vedere legal cat de grav este faptul ca s-au emis bilete fara facturi si ca s-au incasat bani necuveniti????????
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 11:58, 17 Noiembrie 2009
operatiunea nu o puteti inchide decat restituind sumele la societatea care a avansat bo.Practic societatea a luat imprumut de la banca(alegand cesiunea de creanta) garantand creditul cu bo ale celeilalte. Este cam ''trasa de par '' operatiunea. Sincer nu stiu ce banca ar putea face asa ceva, fara sa aiba facturile in original.Mie mi-au cerut factura + aviz in original ,se mentioneaza pe ele ca sunt cesionate plus contractele cu partenerii + aprobari de cesiunes.a.m.d. dar vad ca sunt si cai mai 'neortodoxe"
Biletul la ordin este un efect comercial, inscris prin care o persoana numita emitent sau subscriitor (debitorul) isi asuma obligatia personala si neconditionata sa plateasca pentru biletul de ordin unei alte persoane numite beneficiar (creditor) o anumita suma de bani, la o data fixa numita scadenta si intr-un loc bine determinat.
Teoretic emiterea unui bilet la ordin presupune existenta unei operatiuni economice.Obligatoriu ar trebui sa aiba in spate si niste facturi.Nu veti putea demonstra nici unui organ fiscal ca sumele incasate nu sunt avansuri sau c-val unor operatiuni economice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante croitoru raluca croitoru raluca buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema o sa emitem o factura de echipamente catre o societate( SC X SRL) SC X SRL la randul ei va emite o alta ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile privin scontarea tasica34 tasica34 Am depus documente in vederea scontarii,in suma de 30.000 lei, la o societate bancara. Va rog sa ma indrumati in ceea ce inseamna acest tip de ... (vezi toată discuția)
Scris pe ordinul de incasare"incasat de la sc y'' loredana.m loredana.m Buna ziua, un furnizor imi cere sa-l imprumut de bani dandu-i un BO scadent la 80 zile , pe care el sa-l sconteze iar la data scadenta imi da banii cash , eu ... (vezi toată discuția)