avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Un prieten mi.a lovit masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Un prieten mi.a lovit masina

Buna ziua si Craciun fericit tuturor!
Am o mica problema.
Ieri i.am dat masina unui prieten sa conduca un pic si a reusit performanta sa intre intr.un pod.Precizez ca eu eram in dreapta si mai era un alt prieten in spate.
Masina e un audi a6 si e avariata destul de grav,nu cred sa poata fi reparata.
Am chemat si un echipaj de politie atunci pe moment pt a.mi da dovada.Eu am iesit cu un ochi vanat si o mana amortita dar nu am declarat pe nimeni ca fiind ranit pt a nu i se face dosar penal prietenului.
Acum prietenul face pe.a prostul si nu prea ar vrea sa plateasca...cum fac sa rezolv? Cica eu as fi vinovat pt ca i.am permis sa conduca...
Cel mai recent răspuns: Mariuata , utilizator 15:39, 4 Ianuarie 2019
Este in avantajul dv sa va adresati cat mai repede serviciului de medicina legala care sa constate si sa consemneze sechelele/prejudiciile generate de evenimentul rutier
Cu cat intarziati urmele se disipeaza/estompeasza
Incercati sa realizati intelegerea amiabia in prezenta unor martori
Dupa parerea mea cea mai buna solutie este ca prietenul dvs. sa dea o declaratie notariala prin care recunoaste ca dauna produsa autoturismului dvs. sunt urmare a unui accident de circulatie
In declaratie mai trebuie aratat ca in momentul accidentului prietenul dvs. se afla la volan. In accident nu au fost implicate alte vehicule si nici persoane in calitate de pieton.
Prietenul dvs. trebuie sa se angajeze ca va va despagubi la justa valoare, adica la costul reparatiei,daca autoturismul este reparabil, sau la valoarea de piata a unui autoturism de aceeasi marca, acelas tip,, vechime, rulaj si stare de intretinere.
ing. Ioan Ciobanu
Buna seara, am avut si eu un caz similar. Am imprumutat masina unei cunostinte si a ajuns in dauna totala; masina era acoperita de o polita casco. Ce daune pot solicita persoanei care conducea?
Multumesc.
Sa fiu judecator, as socoti ca asumate riscurile incredintarii autovehiculului. Intr-adevar, cel care conducea masina in momentul accidentului se face responsabil de pagube, dar avand in vedere ca ati insistat sa ii dati masina fara un motiv intemeiat, adica nu l-ati angajat, nu a cerut sa imprumute masina pentru satisfacerea unei nevoi personale, etc, din punctul meu de vedere ar trebui sa ramaneti cu paguba. Raman la parerea ca in orice situati in care se incredinteaza un autovehicul, acesta trebui sa aiba casco..
Mașina colegei era în service și nu avea cu ce se deplasa în weekend acasă, intr-un alt județ. Dânsa m-a rugat să-i împrumut mașina..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de asigurari nu achita daune elles_1984 elles_1984 Buna, in 2012 un prieten de-al meu a provocat un accident (cu masina de firma) in care au mai fost implicate 2 masini. Cele doua masini erau oprite din cauza ... (vezi toată discuția)
Accident mașina servici cu casco Uno89 Uno89 Buna ziua, Am avut un accident cu o mașină de servici asigurata Casco , țin sa precizez ca era in afara programului și ca vina este a mea. Cei de la ... (vezi toată discuția)
Tocmai am fost citat intr-o speta ca intervenient shumifree shumifree Acum ceva timp am avut un accident cu o doamna, am facut amiabila i-am lasat asigurarea, sa-si faca masina pe asigurarea mea, ea avand casco, dupa care azi ... (vezi toată discuția)