Am depus în contul unei casei de pariuri sportive o sumă pe care n-am mai putut s-o retrag pentru că mi-au pus tot felul de condiții absurde. Cum îmi pot recupera banii?
Am depus in contul unei casei de pariuri sportive o suma de bani. Ulterior, cand am vrut sa-i scot, mi s-au pus tot felul de conditii nelegale si absurde, precum sa le trimit o poza a mea tinand in mana cartea de identitate. Pentru ca am refuzat aceasta batjocura, mi-au comunicat ca au varsat banii mei la buget . Acum aceasta agentie de pariuri s-a inchis, astfel ca nu am pe cine sa dau in judecata pentru recuperarea banilor . In aceasta situatie ce asi putea face ? Pot ce restituirea banilor de la trezoreria statului ?
Company Advising
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In primul rand va intreb daca discutam de o suma considerabila. Oricum, modul in care au procedat nu este corect. Am observat ca site-ul mai exista si aparent si firma. Chiar daca nu mai ai lb romana pe site, sigur functioneaza. Incercati sa depuneti o plangere penala si sa atasati toate dovezile. Va intrebam de suma pentru ca e destul de important in astfel de cazuri: daca suma este mica si interesul in solutionarea spetei este mic.
Pe latura civila, trebuie vazut in ce stadiu se afla firma, ce documente aveti. Puteti incerca si prin transmiterea unei notificari prin care sa ii invederati sa va restituie suma. Nicio firma nu trece "la buget" sumele in modul asta.
Necunoscutele sunt: firma existenta sau nu, regulamente (nu ii absolva de modul in care au oprit banii), dovezile dvs.
Multumesc pentru raspuns. Precizez ca suma nu este prea mare, e vorba de 600 lei, dar pentru mine conteaza , si mai mult, nu pot accepta sa fiu furat. Eu am dovezi, repectiv corespondenta purtata cu agentia, dar ce sa fac cu probele, daca firma respectiva isi inceteaza activitatea in tara noastra si se inchide la 31 dec. 2018 si pleaca din Romania, cu cine sa ma mai judec ? Singura cale posibila ar fi sa ma adresez Trezoreriei pentru inapoierea banilor depusi la buget .
Company Advising
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce legatura are Trezoreria cu suma depusa? Banii pe care dvs. i-ati depus au intrat in contul firmei respective. In niciun caz firma nu a transferat suma respectiva la buget. Este doar o gaselnita pentru a nu mai inapoi banii. Firma este din Malta, fara sucursala/filiala in Romania. Doar site-ul este 100 % romanesc asa cum mentioneaza chiar ei. Nu am gasit nicarieri ca ar fi o firma si in Romania. Mai scrie ca sunt certificati de Biroul National al Jocurilor de Noroc, dar atat. Parerea mea este ca firma e un paravan, cu sediul in Malta si va fi destul de greu sa recuperati sumele. Va trebuie nervi de otel si un avocat care sa fie dispus intr-adevar sa faca demersurile.
Nu stiu, dar presupun ca banii bugetului se tin la Trezoreria statului. Chiar daca un avocat bun ar castiga un eventual proces, cum credeti ca ar fi posibil sa-mi recuperez suma de bani, pe cine sa execut daca agentia a parasit tara ?