avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj si Concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj si Concediu de crestere a copilului

Buna seara, lucrez in Anglia de mai mult timp, sunt insarcinata in 3 luni jumatate iar pe28 februarie intentionz sa ma intorc in Romania. Am intrebat in Anglia despre somaj si mi-au zis ca imi depun actele aici ei trimit actele spre Romania iar eu vin in tara la fortele de munca si ma inregistrez ca somera si voi primi somaj 6 luni din Romania. Intrebarile mele sunt:
a) conform legilor este posibil sa primesc somaj din Romania daca am platit taxe in Anglia?
b) daca e posibil pot intra direct in ccc din somaj in cazul meu? Mentionez ca data nasterii este aproximativ 19 iunie, as beneficia de 3 luni jumatate de somaj?
c) daca nu pot beneficia de somaj ce alta varianta am sa ma incadrez pentru ccc? Sa vin mai devreme in Romania, poate sa ma angajez sau este prea tarziu? Va rog daca ma puteti indruma cumva, multumesc

Alte discuții în legătură

Prenatal si concediu de crestere a copilului FlorinBrb FlorinBrb Buna seara, sotia mea este insarcinata in 20 saptamani. Pana acum a lucrat cu acte in regula in Anglia si de 2 saptamani s-a angajat in Romania cat mai poate ... (vezi toată discuția)
Sunt insarcinata si somera..... Ion Yanisa Ion Yanisa Buna ziua, Am nevoie de un sfat, ce pot sa fac in urmatoarea situatie: sunt insarcinata in 3 luni si somera de asemenea. Perioada nasterii ar fi in luna mai ... (vezi toată discuția)
Ccc-luna tatalui Piccolina83 Piccolina83 Mi se termina concediul de maternitate pe 26 decembrie.As vrea ca prima luna sa o ia sotul,insa acesta nu mai munceste de 1 an jumatate.Dupa ce s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)