avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Doua persoane de origine romana, casatoriti in Romania,stabiliti in Germania, pot divorta in Romania? Ambii au dubla cetatenie.
Da.
Dacă se inteleg se rezolva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului Bucureşti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este judecătoria competentă în cazul divorțului unor cetățeni români căsătoriți în romania, actualmente cu rezidența în germania? Dan Mihai Dan Mihai Buna seara Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema sunt Casatorit cetatean Roman cu rezidenta in germania amandoi soti , care judecatorie din ... (vezi toată discuția)
Divorț căsnicie în strainatate valentinciprian valentinciprian Se poate intenta divorț în România pentru o căsnicie consumata în strainatate (Germania). Domiciliile soților sunt în Germania iar reclamantul are și ... (vezi toată discuția)
Divort nelamurire Genien Genien buna seara, am primit aceasta hotarare online in urma procedurii de divort dintre mine si sotul meu ambii cetateni romani, casatoriti la consulatul din Dubai: ... (vezi toată discuția)