avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort nelamurire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort nelamurire

buna seara, am primit aceasta hotarare online in urma procedurii de divort dintre mine si sotul meu ambii cetateni romani, casatoriti la consulatul din Dubai:
".03.2019
Ora estimata: 08:30
Complet: C 4 Familiei
Tip solutie: Declină soluţionarea cauzei
Solutia pe scurt: Admite excepţia necompetenţei teritoriale invocate de către instanţă, din oficiu. Declină competenţa de soluţionare a cererii formulată de reclamantul U L, în contradictoriu cu pârâta U G, în favoarea Judecătoriei Ploieşti. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, .03.2019.
Document: Hotarâre 2xxx/2019 .03.2019
" habar nu avem ce inseamna si de ce si cum, avand in vedere ca avocatul nostru nu a putut fi prezent si numai sotul s-a prezentat, eu fiind inca in Dubai. Ne puteti ajuta sa deslusim ce anume inseamna acest raspuns/hotarare? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Genien , utilizator 10:18, 1 Aprilie 2019
Buna seara,
Este vorba despre faptul ca acest dosar se va judeca la Judecatoria Ploiesti care este competenta teritorial.
Probabil ați avut ultimul domiciliu comun în Ploiești, motiv pentru care procesul se va judeca acolo.
Avocatul dvs nu știe normele de competență cu privire la divorț?
Avocatul este din Bucuresti avand in vedere ca certificatul de casatorie a fost semnat in strainatate, din cate mi s-a spus divortul se putea incheia numai la o anume judecatorie din bucuresti...
Cititi si dvs textul urmator si dupa ce il completati cu informatiile de domiciliu si altele pe care noi nu le cunoastem, vedeti in ce situatie va incadrati.
Procedura divorțului - Instanța competentă - Cererea de divorț este de competența judecătoriei în circumscripția căreia se află cea din urmă locuință comună a soților. Dacă soții nu au avut locuință comună sau dacă niciunul dintre soți nu mai locuiește în circumscripția judecătoriei în care se află cea din urmă locuință comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripția căreia își are locuința pârâtul, iar când pârâtul nu are locuința în țară și instanțele române sunt competente internațional, este competentă judecătoria în circumscripția căreia își are locuința reclamantul. Dacă nici reclamantul și nici pârâtul nu au locuința în țară, părțile pot conveni expres să introducă cererea de divorț la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorț este de competența Judecătoriei Sectorului 5 al Municipiului București.

Sunt 5 situatii mari si late si intr-una din ele va incadrati si dvs.
multumesc, pt raspuns, am inteles si citit inainte sa incep actiunea de divort, insa tot atunci am inteles ca lucrurile stau alftel in situatia in care casatoria nu a fost incheiata in tara, de aceea am inceput actiunea la Judecatoria Sectorului 5. Problema este ca fiind in strainatate si cu avocatul disparut fara urma de 2 saptamani, am ramas in pom (daca stie cineva o cale prin care se poate gasi avocatul disparut, va rog mult sa ma indrumati)

Alte discuții în legătură

Divort Matilda33 Matilda33 Bună ziua, întrebarea mea este dacă soțul poate depune cererea de divorț în București, el fiind din București, dacă căsătoria a avut loc în alta ... (vezi toată discuția)
Locul divortului mariadaria mariadaria Vreau sa divortez . Sunt cununata civil in comuna mea. Pot transfera dosarul de cununie civila in orasul unde locuiesc?am citit ca se trimite un certificat de ... (vezi toată discuția)
Divorț în instanță. carmenelenavlad50@gmail.com carmenelenavlad50@gmail.com De 15 ani am plecat din București, acum locuiesc în județul Suceava (15ani), vreau să divorțez la judecătorie în Vatra Dornei se poate.Fostul soț are ... (vezi toată discuția)