Dupa cum se stie deja, maine, 16.11.2009, incepe greva la Metrorex, intre orele 06:00 si 16:00, pe o perioada nedeterminata.
In cazul in care am deja un abonament la metrou cumparat, exista vreo cale legala prin care sa solicit decontarea din partea Metrorex a zilelor de greva (zilele in care nu pot sa beneficiez de abonamentul platit)?
solicitati in scris, direct la Metrorex, rambursarea costului zilelor in care nu ati folosit abonamentul datorita grevei lor.Teoretic ar trebui sa va ramburseze banii aferenti, practic aceast nu se va intampla niciodata.Ultima solutie este instanta.. :confused: dar credeti-ma, nu merita efortul ...;)
O petitie la ANPC dupa eventualul refuz al Metrorex de a rambursa costul zilelor de greva, credeti ca ar avea vreun efect pozitiv pentru mine? Legal vorbind, sunt indreptatit sa solicit asa ceva?
Cum s-ar calcula suma ce trebuie sa mi se ramburseze, avand in vedere ca greva se va desfasura doar intre orele 06:00 si 16:00, nu toata ziua?
Adresati aceste intrebari conducerii Metrorex (printr-o adresa remisa cu confirmare de primire si in care sa solicitati si informarea dvs. cu privire la solutiile oferite de societate pt. aceasta situatie!), care, prin eliberarea abonamentului si primirea pretului acestuia de la dvs. si-a asumat anumite obligatii. (principala fiind asigurarea transportului pentru acea perioada).
In urma cererii dvs., societatea este obligata sa va dea un raspuns la aceasta problema. Apoi reveniti, daca nu va satisfac solutiile.
In principiu, un abonament (ca si un bilet) reprezinta dovada existentei unui contract de transport a persoanei, in baza caruia se creeaza drepturi si obligatii atat pt. transportator cat si pentru transportat. Existenta acestor obligatii, intinderea lor si raspunderea pentru neexecutarea acestora sunt prevazute atat de legi generale cat si speciale. Neexecutarea culpabila a acestor obligatii, conduce la dreptul partii prejudiciate de a solicita (pe cale amiabila si in instantele de judecata competente) atat indeplinirea obligatiilor partii in culpa cat si plata unor daune, daca este cazul.
Reveniti dupa raspunsul celor de la metrou. Va puteti duce si personal la un birou de relatii publice pt. a incerca realizarea dreptului dvs. cat mai oportun, dar este bine sa depuneti si o cerere in scris, inregistrata, ca dovada a solicitarilor dvs. intemeiate.
SE PARE ca Metrorex ia in considerare despagubirea clientilor sai, ori prin returnarea unei sume de bani, ori prin prelungirea abonamentelor cu numarul de zile in care este greva. Totusi, din cate inteleg, acest lucru nu se poate obtine decat daca dai in judecata Metrorex, iar, dupa cum spunea si eu.ro.lex, in cazul de fata beneficiile sunt depasite cu mult de cheltuieli.
Relocare
VerTrad1
Buna ziua! De putin timp firma la care lucrez si-a mutat sediul in Otopeni. Initial am fost angajata si lucram in Piata Victoriei-Bucuresti; ma mai descurcam ... (vezi toată discuția)