avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pot sa returnez si sa mi se ramburseze banii (chiar ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pot sa returnez si sa mi se ramburseze banii (chiar și parțial) ...

Pot sa returnez si sa mi se ramburseze banii (chiar și parțial) pentru un aparat auditiv ineficient , dar care mai este în garanția de 2 ani ? Trebuie sa motivez in vreun fel returnarea?
Mi s-a spus că e posibil și legal, dar nu știu care lege,/OUG reglementează asta.
Iar comercianții sunt reticenți in astfel de cazuri
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Lucy_Class , utilizator 00:50, 25 Februarie 2022
aveți la dispoziție doua opțiuni:
- daca aparatul este neconform solicitați furnizorului repararea lui (prima opțiune) si daca reacția furnizorului e necorespunzătoare adresați-va ANPC.
- daca l-ați cumpărat online, aveți 30 zile sa-l returnați fără nici un fel de explicație si sa vi se ramburseze costul integral mai puțin transportul pe relația retur.
in orice alta situație v-ați afla, soluția este instanța, iar rezultatul este depinde de priceperea de care da dovada cel ce va reprezintă.
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va salut. am cumparat online un monitor de pc de la vexio (fanplace ... Georgedobrisan Georgedobrisan Va salut. Am cumparat online un monitor de pc de la Vexio (FanPlace IT) si dupa 3 zile l-am returnat urmand ca vanzatorul sa-mi rambuseze integral valoarea. La ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. va rog sa ma ajutați. dacă am comandat un produs ... Anamaria16 Anamaria16 Bună ziua. Va rog sa ma ajutați. Dacă am comandat un produs online de pe Souqeshop, iar produsul a venit deteriorat sunt obligata sa plătesc returul? Vreau ... (vezi toată discuția)
Pot comerciantii online sa nu returneze costul transportului ... catalingeangos catalingeangos Am achizitionat un produs online care a costat 849 lei, iar pe site scrie transport gratuit. Cand am primit factura, scrie 849 lei pret produs, +30 lei ... (vezi toată discuția)