avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare Casa

Buna ziua! Am și eu următoarea nelămurire și dacă se poate sa ma ajute cineva ce pot face... bunicul meu are moștenire de la tatăl sau o casa și dorește sa o vândă dar nu are actul de proprietar,am fost la primăria de care aparține și cei de acolo au spus ca nu a fost scos niciodată și ca trebuie sa facem cadastru și sa așteptăm sa se rezolve iar după ni se va elibera actul de care avem nevoie. Între timp am vorbit și cu un notar public care mi-a spus ca fără acest act nu putem face nici macar cadastrul. Poate cineva sa îmi dea o soluție? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: mari18ro , utilizator 21:20, 29 Decembrie 2018
Trebuie dezbătută succesiunea după strabunicii dvs.
Dacă bunicul nu mai are frați și e singurul copil, el va rămâne unic moștenitor, sens în care se va elibera un certificat de moștenitor, de către notar.
Certificatul de moștenitor va fi actul de proprietate al bunicului, în baza căruia va întocmi documentația cadastrala și ulterior va putea vinde.
Dacă bunicul mai are frați și au decedat, trebuie dezbătută fiecare succesiune.
Mai are o sora care este in viața dar a făcut un act cu dansa in care precizează ca ea nu dorește nimic in privința asta..

raluk0207 a scris:

Trebuie dezbătută succesiunea după strabunicii dvs.
Dacă bunicul nu mai are frați și e singurul copil, el va rămâne unic moștenitor, sens în care se va elibera un certificat de moștenitor, de către notar.
Certificatul de moștenitor va fi actul de proprietate al bunicului, în baza căruia va întocmi documentația cadastrala și ulterior va putea vinde.
Dacă bunicul mai are frați și au decedat, trebuie dezbătută fiecare succesiune.

Ce fel de act? Cum se numeste exact?
Încheiere de Autentificare,este făcută in Elveția

raluk0207 a scris:

Declarație de renunțare la succesiunea legală sunt doua foi.

mari18ro a scris:

Încheiere de Autentificare,este făcută in Elveția

raluk0207 a scris:

Alte discuții în legătură

Mostenire si titlu de proprietate Luminita Mihaela Luminita Mihaela Buna ziua. In anul 1995, cand s-a facut tiltul de proprietate pt o suprafata de 9 ha, la proprietari a fost trecut strabunicul meu (decedat in 1983)si ca ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa ... fetita fetita Buna ziua, Am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa de succesiune de mai bine de 30 de ani. Cum se poate vinde aceasta casa stiind ca am fost ... (vezi toată discuția)