avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Incetare contract educational
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Incetare contract educational

Am un contract educational cu o scoala privata, in care furnizorul se afla in culpa contractuala (a onorat doar parte din obligatiile contractuale) si refuza sa remedieze situatia, desi m-am adresat ANPC-ului si acesta a dispus aceasta masura. Suplimentar, furnizorul educational cere denuntarea unilaterala a contractului, drept recunoscut prin contract ambelor parti, cu efect in timpul anului scolar intre semestre. Probabil ca razbunare pentru ca am sesizat ANPC-ul. Eu nu vreau si nu pot sa schimb furnizorul educational pentru ca beneficiarul real este un minor care nu ar intelege de ce trebuie sa schimbe scoala la mijlocul anului. Ca as fi fost indreptatita eu sa o fac, dar am decis doar sa cer recalcularea costului contractului in conformitate cu obligatiile executate. Totusi nu pot nici sa accept sa platesc un intreg si sa primesc doar partial beneficiile contractate, de aceea am sesizat ANPC-ul. Intrebarea mea este: Poate un furnizor aflat in culpa contractuala sa ceara incetarea contractului? Cui ma pot adresa pentru anularea notificarii de incetare a contractului? Tot ANPC? Sau?
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2018
andreea2016guest, utilizator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 14:25, 27 Decembrie 2018
Din pacate nu puteti face mare lucru. Daca stabilimentul a prevazut contractual posiibilitatea de rupere a contractului acesta o poate pune in aplicare. Citit bine contractul si la cap despagubiri si penalitati. In functie de clauzele prevazute macar sa-i faceti sa plateasca un max.
Din pacate nu puteti face mare lucru. Daca stabilimentul a prevazut contractual posiibilitatea de rupere a contractului acesta o poate pune in aplicare. Citit bine contractul si la cap despagubiri si penalitati. In functie de clauzele prevazute macar sa-i faceti sa plateasca un max.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este in regula un contract in care sa nu se specifice prea multe informatii, iar cand am primit produsul sa constat ca nu coincide cu ce am stabilit initial? vdingo11 vdingo11 Buna ziua. Am si eu o problema pe care sper sa o rezolv fara mare bataie de cap dar am nevoie de niste sfaturi de la persoane care stiu cat de cat legile in ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare apartament nou davidirinel davidirinel Buna ziua! Va rog daca se poate sa-mi dati o solutie in urmatorul caz; in 2008 am dat avans 4000eur unui dezvoltator imobiliar pentru achizitionarea unui ... (vezi toată discuția)
Contract comercial de vanzare-cumparare. ContSters61319 ContSters61319 un contract de furnizare produse medicale. 1. pot pune o dobanda de 2% pe zi in cazul nerespectarii termenului de plata de catre cumparator? 2. in cazul ... (vezi toată discuția)