Am un contract educational cu o scoala privata, in care furnizorul se afla in culpa contractuala (a onorat doar parte din obligatiile contractuale) si refuza sa remedieze situatia, desi m-am adresat ANPC-ului si acesta a dispus aceasta masura. Suplimentar, furnizorul educational cere denuntarea unilaterala a contractului, drept recunoscut prin contract ambelor parti, cu efect in timpul anului scolar intre semestre. Probabil ca razbunare pentru ca am sesizat ANPC-ul. Eu nu vreau si nu pot sa schimb furnizorul educational pentru ca beneficiarul real este un minor care nu ar intelege de ce trebuie sa schimbe scoala la mijlocul anului. Ca as fi fost indreptatita eu sa o fac, dar am decis doar sa cer recalcularea costului contractului in conformitate cu obligatiile executate. Totusi nu pot nici sa accept sa platesc un intreg si sa primesc doar partial beneficiile contractate, de aceea am sesizat ANPC-ul. Intrebarea mea este: Poate un furnizor aflat in culpa contractuala sa ceara incetarea contractului? Cui ma pot adresa pentru anularea notificarii de incetare a contractului? Tot ANPC? Sau?
Multumesc frumos!
Din pacate nu puteti face mare lucru. Daca stabilimentul a prevazut contractual posiibilitatea de rupere a contractului acesta o poate pune in aplicare. Citit bine contractul si la cap despagubiri si penalitati. In functie de clauzele prevazute macar sa-i faceti sa plateasca un max.
Din pacate nu puteti face mare lucru. Daca stabilimentul a prevazut contractual posiibilitatea de rupere a contractului acesta o poate pune in aplicare. Citit bine contractul si la cap despagubiri si penalitati. In functie de clauzele prevazute macar sa-i faceti sa plateasca un max.