avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare auto

Buna ziua am si eu o problema . Acuma un an jumate am cumparat o masina si dupa 3 saptamani am vanduto fara contract,daram un martor care o fost cu mine cand am vanduto. acuma persoana la care am vanduto nu mai raspunde la telefon . Persoana de la care am luat masina mia facut reclamatie dupa un an jumate ca nu am trecuto pe numele meu si ca io venit o amenda de rovinieta ...ce ar trebui sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:55, 27 Decembrie 2018
Ca sa nu va confruntati cu situatii neplacute era normal sa parcurgeti procedura legala de achizitie bun mobil,respectiv sa finalizati in termenul legal inmatricularea auto
De vreme ce vanzatorul vehiculului a denunutat aspectul ca i s-a comunicat amenda pentru lipsa rovinieta,rezulta ca dv nu ati inmatriculat auto pe numele dv
Daca dv nu ati inmatriculat auto,inseamna ca nu ati respectat procedura ,nu ati prezentat certificat fiscal si fisa radiere auto necesare la incheierea documentelor pentru instrainare bun mobil
Solutionati amiabil cu proprietarul din documentele auto
Analizati oportunitatea sa intrati in legalitate cu achiztia si cu instrainarea vehiculului pentru ca in viitor nici vanzatorul proprietar din acte nici dv sa nu va mai confruntati cu situatii neplacute si cu amenzi
Da dar masina nu o mai am de un an jumate
Dar culpa instrainarii acesteia fara ca dv sa parcurgeti procedura legala de inmatriculare,va apartine in exclusivitate
Nu este nimeni vinovat in afara dv pentru modalitatea cum ati inteles dv sa utilizati vehiculul fara intocmirea documentelor de proprietate si de instrainare
Pentru a intra in legalitate,analizati oportunitatea parcurgerii procedurii legale cu suportarea consecintelor legale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto taxa recuperata mozesistvan mozesistvan Buna ziua Am o masina pe care as dori s-o vand, dar are taxa de poluare recuperata(peste 1000 euro, deci urmatorul proprietar clar nu o v-a plati). ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata fara sa cunosc adevaratul proprietar... georgiana92 georgiana92 Saptamana aceasta am cumparat o masina din Sibiu, am vazut-o pe internet am contactat vanzatorul ne-am inteles sa ne intalnim si am cumparata. Problema ii ca ... (vezi toată discuția)
Inscris pe talonul auto "instrainat catre" ovidiu2014 ovidiu2014 Buna seara. In urma cu 2 ani am vandut o masina cu contract de vanzare-cumparare luat de pe internet, nu de la politie si am scris pe talon instrainat catre la ... (vezi toată discuția)