Bună seara. Voi încerca să expun situația cât mai pe scurt. În anul 2014 bunica mea, bolnavă de Altzhaimer, a fost internată într-un azil de stat, Am vizitat-o timp de doi ani mai des, iar în ultimii doi doar de Paști și Crăciun. Acum cateva zile, mergând la ea, am aflat că în luna octombrie a fost transferată la alt centru, lucru care nu mi-a fost adus la cunotință, iar la 10 zile de la transfer a decedat. Nu am fost înștiințată de deces, bunica fiind înhumată la cimitirul Stăulești II. Toată situația este pentru mine tulburătoare, noi având loc pentru înhumare și aș vrea să știu care ar fi pașii pentru angajarea răspunderii celor vinovați. Menționez că la internare s-a încheiat un contract cu centrul de asistență, anterior s-a efectuat la noi acasă o anchetă socială, bunica locuind cu mine și familia mea, iar în dosarul ei exista clar mențiunea că eu, nepoată de fiică, sunt singura rudă. Nu cred că s-a făcut o verificare cu privire la rudele defunctei, dacă s-ar fi făcut prin organele de poliție, au locuiesc la adresa din cartea de identitate valabilă. Aș vrea să știu cum pot să obțin dosarul ei de la centrul de asistență unde a fost internată, dovada eforturilor de identificare a rudelor și rezultatul acestora, circumstanțele decesului (cel mai probabil naturale având 88 ani). Mă aflu în situația de a deshuma bunica pentru a o putea înhuma în locul familiei și nu am nici măcar certificatul de deces al acesteia. Mulțumesc.
Daca va vizitati bunica mai des sau daca pastrati legatura macar telefonic cu cineva de la centrul respectiv probabil nu se intampla asa.Puteti sa discutati cu un av pt a vedea ce variante aveti din punctul meu de vedere sansele sunt infime
Deshumarea
UNP
Buna ziua! Va scriu in legatura cu o problema care s-a ivit acum cativa ani, si anume deshumarea parintilor bunicii mele. Ca urmare a dorintei preotilor din ... (vezi toată discuția)