avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Test pt un post detinut deja
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Test pt un post detinut deja

Buna. Problema mea este urmatoarea: detin un post de conducere, sunt sef de echipa. Acest post (pe o perioada nedeterminata) l-am castigat in urma unui concurs sustinut acum 2 ani, atunci cand de fapt s-a schimbat si organigrama departamentului de care apartin si eu, adica: inainte erau 5 sefi, iar in urma cuncursului s-a ales un sef (care sunt eu, in momentul de fata) si 4 sefi adjuncti. La sfarsitul lunii curente revine o colega din concediu de maternitate, ea a plecat in maternitate inaintea schimbarii organigramei. Conducerea firmei a hotarat in felul urmator: si eu si adjunctii mei impreuna cu colega care revine din maternitate sa dam un test in urma careia se va alege dintre noi toti 1 sef si 4 adjunci, dar eu nu sunt de acord cu acesta pentru ca eu am sustinut o data un test pentru acest post pe care l-am castigat si dupa cum am fost informata persoana care revine din maternitate nu trebuie sa ocupe acelasi post pe care l-a detinut inainte. Are dreptul conducerea sa ma testeze din nou fara nici un motiv, adica nu am facut nici o abatere disciplinara, nu am incalcat regulamentul de ordine interioara.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 15:50, 16 Noiembrie 2009
Depinde foarte de mult de functia detinuta anterior cic de colega dvs.
Legea prevede ca la intoarcerea din concediu crestrere copil reincadrarea sa se faca pe aceeasi functie detinuta anterior.
Sa nu uitam faptul ca angajatorul are dreptul de a evalua angajatii periodic.
In cazul de fata este mai putin important daca colega intoarsa din concediul de maternitate are ori nu dreptul de a fi angajata pe postul detinut anterior, insa foarte adevarat, in conformitate cu dispozitiile legale, angajatorul are dreptul de a evalua periodic angajatii sai.
Cu alte cuvinte ar fi indicat sa participati cu multa seriozitate la acest test de evaluare care certifice calificarea si profesionalismul d-voastra la continuarea activitatii pe postul respectiv de conducere.
Buna ziua, am inteles ca firma ma poate testa periodic, dar acest test de fapt va fi un concurs pentru ocuparea postului detinut actualmente de mine. Sa fiu putin mai explicit: cand persoana care a plecat in CIC existau 5 posturi cu acelasi titlu pe care il detin eu acum, intre timp numarul de posturi s-a redus la 1 + 4 adjuncti. Cea care se intoarce din CIC vrea sa ocupe postul meu, ce pot sa fac in aceasta situatie?
Colega dvs. a plecat in CIC,a avut loc o reorganizare in urma careia dvs. ati dat concurs si ocupati acest post.

Intrucat a avut loc o reorganizare nu putem spune ca este acelasi post,iar colegei dvs. la revenirea din CIC poate sa-i ofere alta responsabilitate intrucat postul ocupat anterior intrarii in CIC nu a fost pastrat cu angajarea altei persoane (avand CIM determinat), ci a fost desfiintat.

Ceea ce se poate intampla acum este o noua reorganizare si un nou concurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog frumos, un sfat serida serida Buna seara, Am fost in concediu de ingrijire copil, concediu la care as avea dreptul pana in luna noiembrie, dar din motive financiare am inceput serviciul ... (vezi toată discuția)
Angajat reintors de pe concediu de ingrijire a copilului vs. angajat actual pe aceeasi functie terezbarbu terezbarbu Buna ziua! Azi mi s-a adus la cunostinta de catre directorul zonal ca : firma este in reorganizare si restructurare ( legal nu s-a anuntat acest lucru, firma ... (vezi toată discuția)
Evaluare persoana afectata de reorganizare (concediu ingrijire copil 2 ani) CorinaP85 CorinaP85 Buna seara M-am aflat pana la data de 20 august 2010 in concediu de ingrijire copil in varsta de pana la 2 ani. Mi s-a comunicat azi ca voi fi supusa alaturi ... (vezi toată discuția)