avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Evaluare persoana afectata de reorganizare (concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Evaluare persoana afectata de reorganizare (concediu ingrijire copil 2 ani)

Buna seara
M-am aflat pana la data de 20 august 2010 in concediu de ingrijire copil in varsta de pana la 2 ani. Mi s-a comunicat azi ca voi fi supusa alaturi de alti colegi, in cadrul unui proces de reorganizare, unui test constand in: evaluarea performantelor pentru anul 2010 si un test de cunostinte profesionale.Acesta are ca scop stabilirea persoanelor care raman in firma si a celor care vor fi dati afara. Fiecare din cele 2 teste au un procent, 60% primul, 40% al doilea. Intrebarea mea este, cum ma evalueaza pe mine dat fiind faptul ca am lucrat numai 3 luni in anul 2010 (din 20 august pana in 31 decembrie)? Pot sa particip la acea evaluare? Reorganizarea va avea loc cu 1 aprilie 2011. In contractul colectiv de munca la art. 76 se prevde faptul ca nu pot fi concediata pt motive neimputabile mie o perioada de minim 6 luni (aceasta ar fi data de 20 februarie 2011).
Cel mai recent răspuns: CorinaP85 , utilizator 22:40, 5 Februarie 2011
Pai nu sunt motive imputabile dv. Daca postul dv. se desfiinteaza va poate concedia.
Postul nu se desfiinteaza. Din 6 posturi identice raman 3. Si suntem 6 persoane care concuram pe acele 3 posturi.
Perioada constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta.
Va evalueaza raspunsurile le teste.
Tot as ar fi facut si daca era vorba de promovare caz in care sigur nu mai invocati faptul ca ati fost in CIC.
Corect, perioada constituie vechime in munca. Intrebarea era ce evalueaza pe anul 2010 daca eu n am fost la serviciu? Fiind intr-un concediu legal! Si cum ma evalueaza pe mine in raport cu ceilalti angajati care au fost la serviciu in anul 2010?
Cele trei luni le va evalua.
Daca nu sunteti multumita de cum vor trata testul si va vor concedia puteti contesta decizia de concediere.

Alte discuții în legătură

Dacã va fi o nouã reorganizare, sunt obligat sã particip din nou la examene de testare profesionalã? claris05desi claris05desi Buna ziua. Am o intrebare, in anul 2011 am fost concediat ca urmare a reorganizarii institutiei unde am lucrat, acest fapt l-am contestat la instanta de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare functie publica de conducere anamaria81 anamaria81 Prin transformarea biroului in compartiment se desfiinteaza postul de conducere de sef birou si inca 2 posturi de executie. La celelalte posturi de executie ... (vezi toată discuția)
Concediere personal contractual - concurs in caz de reorganizare/restructurare functionari publici londonelis londonelis am urmatoarea speta. in conditiile reorganizarii si restrucurarii unei institutii publice, s-a aprobat un regulament de organizare a unui examen in vedrea ... (vezi toată discuția)