avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Dacã va fi o nouã reorganizare, sunt obligat sã ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Dacã va fi o nouã reorganizare, sunt obligat sã particip din nou la examene de testare profesionalã?

Buna ziua. Am o intrebare, in anul 2011 am fost concediat ca urmare a reorganizarii institutiei unde am lucrat, acest fapt l-am contestat la instanta de contencios administrativ unde am obtinut si la fond si la recurs castig de cauza, cu obligatia de-a anulare a ordinului de concediere si de rencadrare pe functia detinuta anterior datei in care am fost concediat,iar acum in anul 2013 institutia va intra din nou intr-un proces de reorganizare care presupune din nou examene si concedieri dar eu inca nu am fost inca rencadrat, intrebarea este daca sunt si eu obligat sa particip la examene, sau am o perioada in care nu pot fi concediat sau supus unor noi examene.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:31, 24 Iunie 2013
In baza hotararii judecatoresti prin care s-a dispus reincadrarea aveati obligatia de a va prezenta la locul de munca pentru indeplinirea atributiilor de serviciu indiferent daca nu ati primit o notificare in acest sens de la angajator.
Ati solicitat angajatorului punere in executare a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus reintegrarea dvs?
Nu am fost inca reicadrat inca, dar intrebarea era daca institutia intra din nou intr-un proces de reorganizare si eu sunt obligat sa particip din nou la examene de testare profesionala( reorganizare si testari care sunt sigur ca vor avea loc cat mai curand, acum se discuta in guvern procedurile de reorganizare).
claris05desi a scris:
(...) iar acum in anul 2013 institutia va intra din nou intr-un proces de reorganizare care presupune din nou examene si concedieri dar eu inca nu am fost inca rencadrat, intrebarea este daca sunt si eu obligat sa particip la examene, sau am o perioada in care nu pot fi concediat sau supus unor noi examene.

Nu există, prevăzută în legislaţie, o perioadă în care să nu puteţi fi supus unei noi proceduri de reorganizare. Cunosc nenumărate cazuri în care funcţionariii publici au fost eliberaţi din funcţie, au câştigat procesele, au fost reintegraţi iar peste câteva zie au fost din nou eliberaţi din funcţie.

Dacă veţi fi reintegrat şi dacă postul dvs. va fi unul din posturile care se va reduce, atunci veţi participa la testări sau veţi fi direct eliberat din funcţie. Deocamdată este bine să gândiţi pozitiv. Nu se ştie care vor fi posturile care vor fi reduse. Baftă pe mai departe! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere desfacerea cim abatere disciplinară. Cristina Stoian Cristina Stoian Bună ziua! Am fost concediată e nedrept și am câștigat reintegrarea in instanță cu consecința reintegrarii pe postul deținut anterior. Societatea ... (vezi toată discuția)
Punerea in aplicare a unei sentinte definitive si irevocabile claris05desi claris05desi In anul 2011 am fost disponibilizat, aceast fapt l-am contestat in instanta unde am avut castig de cauza atat pe fond cat si la recurs unde am obtinut anularea ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca florina123 florina123 In anul 2013 am fost concediata colectiv, eu fiind singura intretinatoare a familiei. Am contestat in instanta si am hotarare definitiva unde am castigat ... (vezi toată discuția)