avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat reintors de pe concediu de ingrijire a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat reintors de pe concediu de ingrijire a copilului vs. angajat actual pe aceeasi functie

Buna ziua! Azi mi s-a adus la cunostinta de catre directorul zonal ca : firma este in reorganizare si restructurare ( legal nu s-a anuntat acest lucru, firma nefacand nici un demers la forurile abilitate) astfel imi face doua oferte :
1. imi ofera o compensatie de doua salarii daca renunt la drepul meu adica sa nu ma intorc pe postul meu
2. daca vreau sa ma intorc atunci din prima zi ma trimite la scolarizare obligatoriu in alta localitate minimum o luna, dupa inca maxim 5 luni ( adica la 6 luni de la data angajarii ) voi da o evaluare. Daca voi trece de aceasta evaluare atuci se va hotara cine va ramane pe post.
Prima varianta am eliminat-o alegand pe cea de a doua. Avand aproape 10 ani experienta in domeniu l sunt sigura ca daca aceasta evaluare se va organiza corect am sa-l trec . Intrebarea mea este : luand evaluarea am vreo prioritate pentru ocuparea postului respectiv fata de colega mea care a fost avansata pe acel post in urma plecarii mele ( mentionez ca, colega mea a fost avansata pe functia si postul meu avand un contract pe durata nedeterminata).Mentionez ca pe alte posturi de unde au plecat pe CIC au fost avansati dar pe durata de maxim 2 ani sau pana la revenirea persoanei plecate, dar in cazul meu nu s-a procedat asa.Am pus aceasta intrebare deoarece eu oricum ma reintorc doar ca as vrea sa stiu ce ma asteapta dupa cele sase luni, ce sanse am ca sami mentin functia aici in localitate. Va multumesc din nou!
Cel mai recent răspuns: terezbarbu , utilizator 13:24, 7 Aprilie 2011
Colega cu care ar urma sa "concurati" este incadrata pe durata determinata pe postul dvs. sau ocupa alt post pe durata nedeterminata?#-o
Colega mea a fost initial angajata pe functia de sef raion cu contract de munca pe durata nedeterminata iar in urma avansarii ocupa functia de sef departament. forma juridica a contractului de munca nemodificandu-se ( a semnat un act aditional de schimbare a functiei si a postului numic altceva). In celelalte cazuri similare in actul aditional era specificat durata ocuparii functiei pana la reintoarcerea titularului de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe durata de determinata in cim pe durata nedeterminata mmarianne mmarianne Buna ziua, As dori o clarificare a unei dileme pe care o am in legatura cu modificarea CIM: avem un salariat incadrat pe durata determinata ( inlocuieste un ... (vezi toată discuția)
Perioada contract munca Catalin Cornel Catalin Cornel Sunt angajat in cadrul aceleeasi unitati si pe acelasi post pe perioada determinata de 3 ani in care la sfarsitul fiecarui an am semnat C.I.M prin act ... (vezi toată discuția)
Test pt un post detinut deja blaura blaura Buna. Problema mea este urmatoarea: detin un post de conducere, sunt sef de echipa. Acest post (pe o perioada nedeterminata) l-am castigat in urma unui concurs ... (vezi toată discuția)