avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul soț a încuiat sufrageria și a părăsit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul soț a încuiat sufrageria și a părăsit locuința comună. Am dreptul să schimb butucul ușii fără să îi dau și lui o cheie?

Buna seara.am divortat de 2 ani.dar nu am partajul facut.locuiesc cu baiatul meu in casa.baiatul e cu handicap accentuat.sotul meu a parasit locuinta comuna de un an de zile.este un apartament cu 3 camere.el a inchis sufrageria cu o cheie sa nu o putem folosi noi si a plecat .am dreptul sa schimb butucul la usa?sa nu mai poata intra cind vrea in casa?sau sint obligata sa ii dau o cheie daca schimb butucul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Eu doresc sa ramin cu casa.am si copilul cu probleme si este si cumparata doar de mine cind am lucrat afara din tara.dar daca mi ar fi mue atribuita casa.pot sa platesc sulta in rate?daca s_ar putea ar fi bine pentru mine.nu.ai ca fostul sot nu va fi de acord.el vrea sa ii cumpar eu o garsoniera
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce doriţi dvs. e una, legea e alta. El are dreptul la jumătate din locuinţa comună şi aşa, dinafară, pretenţia lui pare justificată. Sulta o puteţi plăti în rate dacă soţul este de acord, ceea ce nu cred.Soluţia cea mai simplă este vânzarea apartamentului şi împărţirea banilor, şi încă repede, fiindcă se apropie criza şi veţi găsi cu greu cumpărătopri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă puteți demonstra ca 1/2?apartamentul a fost cumpărat numai cu bani din fondurile dvs puteți obține întregul imobil.
A fost cumpărat în timpul sau înaintea căsătoriei?
In actul de proprietate are fiecare câte o cota de 1/2?
Apartamentul a fost cumparat cu banii trimisi de mine.lucram in alta tara.eram casatoriti atunci.mai am doar chitante cu banii pe care i am trimis doar in valoare de 3000 dolari.restul chitantelor nu le mai am.pe pasapoartele mele sr poate vedea ca scrie viza de munca.desi trebuiesc traduse pentru ca am lucrat in asia
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și când a fost achiziționat apartamentul nu ati fost prezentă la notariat?
Nu aveti martori care să cunoască faptul că ați trimis bani pentru cumpărarea apartamentului?
Trebuie să dovediți instanței că ați contribuit mai mult decât soțul la achiziție.

Alte discuții în legătură

Donatie/vanzare a partii de proprietate ce-mi revine, proprietatea fiind comuna cu sotul meu. Corinaalexe Corinaalexe Buna ziua, Impreuna cu sotul meu detinem proprietatea asupra unei garsoniere. Dorim sa divortam de comun acord, la notar dar inainte de aceasta, doresc sa ... (vezi toată discuția)
Coproprietate skysurfer skysurfer Buna ziua, Eu am mostenit si sunt unicul mostenitor al tatalui meu care a decedat, nu mi-am finalizat succesiunea inca dar am deschis demersurile.El avea o ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)