avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt separat de concubina mea. Copilul este la ea, e ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt separat de concubina mea. Copilul este la ea, e legal să-l boteze fără acordul meu și fără să mă înștiințeze?

buna seara,
as vrea sa va pun o intrebare. daca eu sunt separat de concubina mea, copilul fiind la ea, este legal ca ea sa boteze copilul fara acordul meu si fara sa ma instiinteze macar? mentionez ca am o hotarare judecatoreasca care acorda custiodia comuna , hotarerea nefiind insa definitiva inca.... doresc sa aflu cum pot proceda legal. multumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 31 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, nici eu nu consider că aveti sanse sa va opuneti la botez.
Încălcati tradiția românească prin ceea ce vreti si mai rau tensionati situatia.
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
ma gandesc ca o pot ataca si din alt principiu, respectiv ca ... discrimineaza alte religii.

Se pare ca nu botezul e tema, ci cum "o puteti ataca". Splendid! Daca se ajunge in instante si cu botezul, azi maine si cu taiatul motului, nu putem spune decat ca multe beneficii a adus aceasta custodie comuna.
Stimate domn, este evident ca parintii ar trebui sa decida impreuna asupra botezului, un eveniment fericit si frumos din viata copilului lor. Prima lui sarbatoare.
Intrebari: oare cum a ajuns acea femeie sa tina ascuns botezul, care a fost motivul ei, oare cum de dvs sunteti preocupat de botez doar in termeni de atac si nu de prezenta dvs la crestinarea copilului.
ps: sa stiti ca viata nu se poate trai doar in baza hotararilor judecatoresti si a lui "e legal, nu e legal". Relatiile cu copilul si mama lui nu pot fi nici rezolvate, nici formate, de terti, fie acestia si autoritati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
proastasatului, utilizator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Botezul nu ar fi o problema decat daca sunteti evreu sau musulman sau hai sa zicem hindus. Pentru un ateu a fi botezat inseamna ca a facut baie.
multumesc pt raspunsuri. este vba doar ca botezul a fost facut fara sa fiu instiintat, pot sa ii fac mamei plangere penala pt asta? ea normal trbuia sa imi zica...
Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2018
iuliana899, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
De curiozitate, ce vreti sa obtineti facandu-i plagere si inca una penala ?
Va trebui sa cautati alt motiv, asta nu " face" de-o plangere.

Alte discuții în legătură

Ce religie va avea copilul lucian3087 lucian3087 buna ziua,mentionez ca prietena mea asteapta un copil si nu este botezata in momentul de fata in nici o religie,asadar este tot ortodoxa cred,iar eu ... (vezi toată discuția)
Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)
Fostul soț a schimbat religia copilului nostru fără consimțământul meu. Îi pot face reclamație? corina25caval corina25caval Ii pot face reclamatie fostului sot ca i-a schimbat religia copilului nostru fara consimtamantul meu avand in vedere ca avem custodie comuna? (vezi toată discuția)