Am si eu o mare problema ! Am primit un proces verbal emis de catre un politist de post pe numele meu cum ca conduceam o dacia 1310 cu numere de teleorman ,prin posta , pe motivul ca nu aveam documentele personale si nici ale autoturismului la mine . iar la mentiuni si la semnatura scrie ca contravenientul nu este de fata . Pana aici toate bune. Problema este ca eu habar nu aveam a cui este masina si in acea noapte dormeam linistit acasa . in mod sigur cineva s-a folosit abuziv de datele mele personale . Ce as dori sa aflu ? este cum as putea formula cererea de anulare , ce trebuie sa cuprinda si cum trebuie sa procedez. Multumesc din suflet! Mentionez ca politistul dupa ce l-am contactat telefonic s-a justificat prin faptul ca i-a luat datele soferului si ca evidenta populatiei nu raspundea si l-a lasat sa plece intocmind procesul verbal dupa aceea.
Singura solutie este sa contestati procesul verbal in termen de 15 zile de la data comunicarii (data de primire a postei). Contestatia se numeste plangere contraventionala (gasiti mai multe modele pe net), si se adreseaza judecatoriei in raza careia s-a petrecut presupusa contraventie.
In plangere trebuie sa scrieti ceea ce ati povestit aici. Ar fi bine sa aveti si martori ca va aflati in alta parte la data/ora contraventiei.
P-v este semnat de vreun martor asistent?
as dori sa stiu daca este bine formulat aceasta plangere :
Plangere impotriva procesului-verbal de aplicare a sanctiunii contraventionale cu amenda.
DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnatul APAITAN DANIEL ROMI , domiciliat in BUCURESTI ,aleea Giurgeni nr. 6 bl f12 sc. 3 ap. 31 sector 3
Formulez:
PLANGERE CONTRAVENTIONALA
impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor seria CC nr. 4103999 din 08.11.2009 incheiat de Ag. Buca Laurentiu prin care in baza art. 101pct.18 din O.U.G. nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice Regulamantul de aplicare, am fost sanctionat cu 360 lei amenda contraventionala, acordarea de 6 puncte amenda .
Va rog sa admiteti aceasta plangere si sa anulati procesul-verbal de constatare a contraventiilor si exonerarea de toate sanctiunile primite .
Motivele plangerii:
Prin procesul-verbal enuntat, am fost sanctionat cu 360 lei amenda, retinandu-se in seama mea faptul ca la data de 08.11.2009 ora 01:00 circulam cu autoturismul marca Dacia 1310 cu numarul de inmatriculare TR 17 SLX pe raza comunii Valeni Judetul Olt, am fost oprit de echipajul de politie care m-a sanctionat pentru ca nu aveam documentele personale si cele ale autoturismului la mine . In procesul verbal de contraventie , in dreptul , unde contravenientul trebuia sa semneza si sa faca obiectie sa stipuleaza „ Nu este de fata”. iar procesul verbal de contraventie L-am primit prin posta .
In fapt , eu nu cunosc aceasta masina nici proprietarul nici localitatea unde s-a intocmit procesul verbal , iar in dimineata zilei de 08.11.2009 la ora 01:00 ma aflam la o petrecere organizata cu ocazia botezului unui copil din satul Vlasin , Com. Schitu , Judetul Giurgiu unde am fost invitat atat ca mesea cat si ca preot al satului pe care-l pastoresc , acest lucru putand fii dovedit cu o multime de martori cu care am petrecut pana in jurul orelor 01:30 .
Ca urmare a celor scrise mai sus in mod evident cineva s-a folosit in mod abuziv de datele mele personale declarandu-si falsa indentitate , iar Ag. Buca Laurentiu , in naivitatea sa , a lasat acest infractor sa plece fara sa verifice daca masina era furata sau nu , fara sa verifice daca intradevar acea persoana este cine se pretinde , fara sa verifice daca are RCA , ITP etc. , completand procesul verbal dupa aceea .
Consider ca sanctiunea care mi s-a aplicat este nelegala si netemeinica pentru ca in momentul in care am fost amendat nu puteam sa fiu de fata .Totodata cer si verificarea si aflarea acelui infractor care-mi strica linistea personala si cea familiara .
Pentru confirmarea identitatii mele se poate chema si martorul asistent .
De aceea, cer admiterea plangerii si anularea procesului-verbal atacat.
Mentionez ca as dori ca judecarea acestei spete sa se faca in Bucuresti din cauza faptului ca aici locuiesc si in apropierea lui imi desfasor activitatea de preot .
Dovada o fac cu martori si inscrisuri.
Anexez procesul verbal a carui anulare o cer.
Data depunerii
. .............
Semnatura,
..........