avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... După divorț, minorul a fost încredințat spre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

După divorț, minorul a fost încredințat spre creștere și educare mamei. Poate ea să-i facă pașaport și să-l scoată din țară fără semnătura tatălui?

Bună seara.
După divorț sa încredințat spre creștere și educare mamei fata. Tatăl sa aibă dreptul la vizitare cu preluare prima duminica și a 3 a duminica din luna și toată luna lui august. Întrebare mea este poate mama sa facă pașaport și sa o scoată din tara fără semnătura tatălui?
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna seara,
NU.
Daca mama poate dovedi ca aceasta aprobare nu se da de tata din reavointa atunci se poate adresa instantei solicitand sa pronunte o sentinta care sa substituie acea aprobare.
Dar eu nu am fost anunțat deloc și fata a fost scoasa din tara cu un an jumătate înainte. Eu am aflat acum jumătate de an ca fata este scoasa din tara. Cum e posibil asa ceva și sa aibă și pasaport

Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil si a fost posibil si sa iasa si sa ii faca pasaport daca situatia este asa cum ati prezentat-o, daca mama are copilul" in incredintare spre crestere si educare ".., decide singura pt copil, nu are nevoie de acordul dvs.. dvs doar vegheati...
Cand ati divortat ? Ce scrie exact in hotarare ?
Daca a scos-o din tara cu un an jumatate inainte, inseamna ca nu prea v-ati exercitat dreptul la vizita si nici nu aveti legatura apropiata cu copilul... atunci, nu inteleg, de ce ati fi vrut copilul aici ?
Ultima modificare: Luni, 31 Decembrie 2018
gi-jane2, moderator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eduard2017, pe dvs. vă interesează copilul sau cum poate fi pedepsită mama?
Dacă v-aţi interesat de copil, cum de nu aţi aflat că de un an şi jumătate nu a frecventat şcoala? Cum de nu aţi remarcat lipsa de la domiciliu când aţi mers să onoraţi programul de relaţii personale?
Dumneavoastră aţi demonstrat că nu v-aţi îndeplinit obligasţia părintească de a veghea asupra creşterii şi educării copilului dvs. Măcar pensia alimentară aţi plătit-o?

Interventie moderator: Martoze, va rog sa raspundeti intrebarilor userului daca doriti, fara sa il judecati sau sa il luati la rost. Ca plateste sau nu, ca merge sau nu. Multumesc.
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Da plătesc pensia alimentara in fiecare luna. Dar când vream sa văd fata nu eram lăsat de către bunicul fetei din partea mamei. Iar la școală a vb bunicul sa nu mai îmi de-a nici o informație și sa nu mă lese să vb cu fata. Eu am vrut să îmi fac datoria de tată dar nu am fost lăsat. Am și 3 plângeri penale pentru nerespectarea hotărârea de divort

gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Am voie sa scot din tara un copil minor aflat in custodia mamei dar cu dreptul de vizita al tatalui, fara semnatura acestuia? st_roxana_23 st_roxana_23 Copilul a fost incredintat mamei in urma divortului; tatal are drept la vizita;daca vreau sa scot copilul din tara fara acordul tatalui pot?se poate ca ... (vezi toată discuția)
Daca pot iesi cu copilul din tara mikygirl2010 mikygirl2010 Buna ziua!am un copil minor in varsta de 6 ani am divortat acum 2 ani,copilul mi-a fost incredintat mie(mama)tatal are drept de vizita in prima saptamana din ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)