avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... daca pot iesi cu copilul din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

daca pot iesi cu copilul din tara

Buna ziua!am un copil minor in varsta de 6 ani am divortat acum 2 ani,copilul mi-a fost incredintat mie(mama)tatal are drept de vizita in prima saptamana din luna de sambata de la 11 pana duminica la 18,si in a 3 saptamana bunica paterna la fel de sambata 11 pana duminica 18.tatal este si el plecat din tara nu a mai fost in vizita la copil de 4 luni de cat bunica .I NTREBAREA MEA ESTE DACA EU VREAU SA SCOT COPILUL DIN TARA SI SA RAMAN CU EL IN ALTA TARA POT FARA ACORDUL TATALUI.VA MULTUMESC

Cel mai recent răspuns: mikygirl2010 , utilizator 18:54, 4 August 2011
fara acordul tatalui nu se poate!
daca vi s-a incredintat dvs exclusiv tutela copilului puteti sa iesiti cu copilul din tara fara sa aveti nevoie de acordul tatalui.
Da, puteti pleca din tara. Faceti pasaport individual minorului si atat la directia pasapoarte, cat si in vama, prezentati hotararea de divort din care reiese ca dvs. exercitati autoritatea parinteasca si prin care v-a fost incredintat spre crestere si educare minorul. Va recomand, daca nu ati obtinut pana acum, sa solicitati chiar si dupa divort intocmirea livretului de familie si sa-l aveti la dvs. Ori, daca il aveti, sa solicitati completarea lui cu datele din hotararea de divort. Bunica paterna (ori tatal) tot ceea ce poate face este ca eventual sa intenteze o actiune pentru a i se respecta programul de vizita , dar care n-are cum sa va afecteze.
va multumesc frumos.eu vreau sa raman de tot in spania ca este mai bine asa pentru copil ca il invata tot felul de lucruri urate,impotriva mea.chiar am un proces pe rol cu ei pt schimbarea de program.va multumesc frumos ma-ti linistit
va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunicii paterni si programul de vizitare turcudaniela turcudaniela Buna ziua, Luna viitoare am primul termen in procesul de divort, fostul sot este plecat din tara si l-a imputernicit pe tatal lui sa il reprezinte....tatal ... (vezi toată discuția)
Trecere frontiera cu minor mara2017 mara2017 Buna ziua. In urma divortului fiul nostru a ramas in custodia mea. Tatal are program de vizita sambata SAU duminica, in prima si a treia saptamana din ... (vezi toată discuția)
Custodia-ce trebuie sa stim ca sa ne putem proteja copilul de un sistem juridic defectuos. nicoleta gavril nicoleta gavril ma numesc nicoleta ,am 33 e anisi sunt mama unui baietel.sunt foarte fericita de cand am adus pe lume acest copil,si consider ca asa m-a binecuvantat ... (vezi toată discuția)