ma numesc nicoleta ,am 33 e anisi sunt mama unui baietel.sunt foarte fericita de cand am adus pe lume acest copil,si consider ca asa m-a binecuvantat Dumnezeu.acesta fericire a fost insa umbrita de faptul ca dupa nastere,tatal cpilului si-a aratat adevaratul caracter. o sa ma certati poate sau o sa-mi spuneti ca e vina mea ca nu am fost mai atenta.indiferent de cauza s-a intamplat,si nu am sa las nimic sa umbreasca fericirea copilului.asadar,o sa va solicit ajutorul celor in cunostinta de cauza sau celor calificati in domeniu juridic.am fost in proces pt.custodia fiului meu care acum are 2ani si jumatate.tatal este cetatean strain si nu are domiciliul in ro.. copilul este nascut si crescut in ro,fiind recunoscut de tatal sau. procesul a durat aproape un an,finalizandu-se cu o sentinta in care imi este incredintat si in care i se acorda pensie alimentara,tatal fiind de acord cu acestea. procesul a durat atat deoarece eu nu am fost in acord cu dorinta tatalui de a avea acces la vizitarea minorului fara prezenta mea sau a unui asistent social,deoarece l-am prins consumand marihuana,depistand chiar o dependenta mai profunda.programul de vizitare s-a stabilit in felul urmator
:doua saptamani vara in perioada de concediu al tatalui,o saptamana iarna de craciun si revelion,un an tatal si un an mama.in ultima saptamana a fiecarei luni vineri de la 11-18,sambata de la 11-18,si duminica de la11-15. vreau sa stiti ca nu am primit sentinta inca,chiar daca aceasta-am aflat printr-o relatie-a fost redactata si dactilografiata in data de 26.05.2010.la ultima infatisare av.meu mi-a spus ca o sa primesc acasa sentinta,ulterior afland ca in dosar a fost trecuta adresa lui de la birou.astfel eu nu am reusit sa beneficiez de posibilitatea de a face recurs.tin totusi sa va informez,ca pe toata perioada procesului nu m-am impotrivit ca tatal sa-si viziteze fiul deoarece consider ca fiul meu are dreptul sa creasca cu ideea ca este iubit de ambii parinti.tatal insa considera ca poate sa scoata copilul din tara chiar daca in sentinta nu se mentioneaza acest lucru,dupa cum v-am citat mai sus.intrbarile pe care vi le adresez si la care astept cu nerabdare raspuns sunt:tatal are dreptul sa scoata copilul din tara fara acordul meu?daca nu s-a mentionat in sentinta faptul ca poate sa-si petreaca vacantele pe teritoriul de origine,se poate subintelege ca tatal poate scoate copilul din tara? exista vreo posibilitate ca acesta sa paraseasca teritoriul ro cu copilul ,fara acordul meu?daca nu s-a mentionat in sentinta care dintre parinti petrece primul sarbatorile cu copilul,as putea sa fiu eu prima-nu din posesivitate sau concurenta,ci pt faptul ca fiul meu nu a stat niciodata in acesti doi ani si jumatate fara mine. Icu speranta ca ma vetiajut, va multumesc din suflet!