avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... În apartamentul de deasupra stau chiriași foarte ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

În apartamentul de deasupra stau chiriași foarte zgomotoși iar proprietarul, plecat în Germania, a spus că nu îl interesează atâta timp cât primește chiria. Strângem semnături pentru evacuare dar poliția nu ne poate ajuta, ce ne sfătuiți?

In urma.cu 2 ani vecinul de deasupra,etajul 1,a băgat chiriași în apartamentul său fără să intrebe absolut nici un alt vecin de pe scară și a plecat în Germania. De atunci,zi și noapte avem parte numai de certuri,scandal,urlete,zbieraturi,trântesc,aleargă,se bat,tai lemne în apartament,In concluzie,un dezastru.Am vorbit de nenumărate ori cu ei,am sunat proprietarul în Germania,dar fără nici un rezultat,proprietarul spunând că pe el nu il deranjează și nu il interesează atâta timp cât primește chiria. Am făcut 5 sesizări la poliție,dar nici ei nu au facut nimic,spunând că nu există o lege prin care să-i poată evacua,ci numai sa le de-a amenzi.Sunt disperat,am 3 copii si nu pot locui în propria mea casă,si va pot confirma si ceilalti vecini cele spuse de mine. In data de 27 12 2018 am făcut o sesizare și la primărie,unde am atașat copii după cele 5 sesizări adresate poliției. Am făcut un tabel și strâng semnături pentru evacuarea chiriașilor,si sunt chemat și de vecinii de la blocurile alăturate pentru a semna,deoarece și ei sunt deranjați. Mentionez faptul ca noi nu avem asociatie de locatari.Va rog sa ne ajutați și să ne spuneți,cui trebuie să ne adresăm ?cum trebuie procedat ? Ce trebuie sa facem sa.putem trăi liniștiți în propria noastră casa ?Televiziunea este o soluție?Va mulțumesc......Cu respect,Paul
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: doinagherasim , utilizator 14:00, 3 Ianuarie 2019
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Încercați cu amenzile date de catre poliție, dar amenzile să fie date tuturor membrilor familiei care sunt majori și sunt găsiți în apartament. Chiar dacă nu au locuința pe numele lor sigur au mașini, poate si servici sau mai vând mai cumpără câte ceva. Nu pot trăi doar cu aer. Se practică in general la astfel de specimene să își asume unul singur fapta iar ceilalți să rămână "curați " pentru a putea vinde/cumpăra mașini sau a face diferite mici tranzacții, a deschide firme etc. Iar poliția se mulțumește să sancționeze doar o persoană și "case closed".
2. Puteți incerca si varianta cu șicanele dar se pot întoarce împotriva dumneavoastră si sa va raspunda cu aceeași monedă. Banuiesc ca la antevorbitorul care va recomanda si o corecție fizică nu au îndrăznit dar la dumneavoastra si având si copii, cred ca nu va convine sa va treziti in miezul iernii pe la 12 noaptea fara curent sau gaze. Eventual încercați ceva mai soft ca sa nu se prindă... superglu in incuietoare, un robinet pasant pe teava de alimentare cu apă ( dacă cei de deasupra lor au apa separat sau cand nu sunt alti vecini acasă, ca sa le puteți opri apa), un geam spart săptămânal ca din întâmplare etc.
3. Partea cu corecția sincer nu v-o recomand oricât de bazat a-ți fi. Orice tâmpit are un cuțit sau bata in casă si poate desuruba becul de pe scară si sa va astepte noaptea, va poate turna benzină pe sub ușă etc.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
E ciudat faptul ca in conditiile noului cod de procedura fiscala amenzile ramin neplatite , fiindca chiriile nu sint deloc ieftine iar ANAF sau Directia Fiscala a municipiului pot lua banii direct din contul bancar al contravenientului.Asta ar insemna ca au venituri integral la negru.Verificati daca contractul de inchiriere este inregistrat la ANAF.Evaziunea fiscala poate fi obiectul unei plingeri penale.Daca propietarul are restante la intretinere poate fi actionat in judecata pentru pretentii.
Eu i-am spus ca o sa il intreb pe seful lui daca se mandreste cu un angajat nesimtit. S-a speriat si a lasat-o mai moale, in doua luni s-a mutat.
Din pacate, exista si "contractul de comodat". Asa ca, daca nu se poate dovedi, proprietarul nu poate fi tras la raspundere. Sunt patzita!!!!! Politzia nu poate face nimic, decat sa aplice legea 61, la nesfarsit, daca isi da silintza sa scrie un proces verbal. Restantele la intretinere, depind daca administratorul/presedintele de asociatzie, catadicsesc sa-i actioneze in judecata.
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2019
doinagherasim, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi zgomotosi ContSters118716 ContSters118716 sunt noua pe forum si am nevoie de o lamurire in rezolvarea unei probleme destul de grave. in apartamentul alaturat mie locuiesc, cu chirie, doua \"doamne\", ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum se procedeaza in a crea o petitie in care se ... RmAju RmAju Buna ziua, Cum se procedeaza in a creea o petitie in care se precizeaza ca proprietarul unui apartament inchiriaza in regim hotelier fara aprobarea ... (vezi toată discuția)
Statut chirias/vecini galagiosi LPavel LPavel Buna ziua, locuiesc la bloc cu chirie iar papartamentul de deasupra mea este locuit tot de chiriasi. Acestia s-au mutut recent si au un copil de circa 5 ani. ... (vezi toată discuția)