avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie concediere la ITM dar nu si la mine - raspuns
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie concediere la ITM dar nu si la mine - raspuns

Intrebari:
-daca ITM are decizia de concediere, cine trebuie sa mi-o trimita pana la urma?
-care este de fapt termenul in care trebuia sa-mi dea raspuns ITM?
-inafara ca am initiat litigiu de munca cu obligatia de a face, adica de a-mi inmana decizia, ce se mai poate face?

Datele sunt: am depus sesizare la Inspectia Muncii de unde a fost inaintata la ITM pe 16.09.2009. Eu am fost in cercetare disciplinara de pe 11.09.2009 pana pe 11.10.2009, dupa care nu am fost primit la locul de munca si nici instiintat de decizia comisiei. Au comunicat verbal ca sunt concediat dar au refuzat sa-mi inmaneze inscrisul. Am primit de la ITM raspuns pe 13.11.2009 (peste termenul legal dar sunt nehotarat inca daca sa le fac reclamatia administrativa - avand in vedere si ca au participat si la contrafacerea de acte in favoarea angajatorului (Regulamentul Intern si Fisa Postului) - nu se puteau depune atasate la CIM fara aprobarea si concursul lor - mai mult, pare ca au tegiversat raspunsul pana si-au reglat ilegalitatile). M-au anuntat insa ca este de competenta organelor penale constatarea oricaror infractiuni - in legatura cu acele acte depuse la dosar.

In hartia care mi-au trimis, ITM mi-a sesizat ca sunt concediat in baza deciziei #### / ##.##.#### in temeiul articolului 61 (stiu despre ce este vorba, insa nu mi s-a dat nici o instiintare, desi am cerut-o explicit, chiar de nu era de datoria mea).

In rest m-au anuntat ca am dreptul sa-i chem in judecata si cum, insa,
nu sunt in posesia deciziei de concediere, dar aceasta este la ITM, fiindca chiar ei mi-au zis asta prin actul inregistrat la ei. Banuiesc ca angajatorul are obligatia sa faca comunicarea (si acesta refuza iar ITM-ul a fost sesizat de catre mine si in aceasta privinta). Inafara ca am initiat litigiu de munca cu obligatia de a face, adica de a-mi inmana decizia, ce se mai poate face?
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 16:16, 16 Noiembrie 2009
Termenul [entru raspuns este de 30 de zile! Contestati decizia de concediere in instanta dupa ce vi se va comunica!
Ati facut f bine in privinta litigiului.
Angajatorul , in urma hotararii judecatoresti, va fi obligat sa va prezinte decizia de incetare pe care dvs o puteti contesta (avand in vedere ca orice decizie isi produce efecte de la comunicarea ei).
Or comunicarea facandu-se atunci practic puteti solicita instantei sa oblige angajatorul la plata drepturilor salariale de care ati fost privat in perioada scursa pana la comunicarea deciziei. Si tot atunci puteti sa o contestati demonstrand ca acea decizie este nelegala.
Faptul ca ei au adaugat o fisa de post- care presupun ca este nesemnata de dvs, deci nu cunosteati atributiile de serviciu asa cum sunt inscrise ptr ca nu ati primit o fisa de post si nici nu ati semnat - nu inseamna mare lucru.
De asemenea, daca ei nu fac dovada ca ati luat la cunostinta de prevvederile Regulamentului intern, adica daca nu au o declaratie a dvs sau o semnatura ca ati luat la cunostinta despre el, iar nu-i ajuta.
De aceea am afirmat ca au contrafacut aceste acte: Regulamentul Intern si Fisa Postului, si am un topic pentru depistarea legilor privind aceasta (mi-au contrafacut semnatura):

www.avocatnet.ro/content/for...

Sesizarea initiala la ITM spunea ca ei nu mi-au prezentat acele doua acte, si sunt aproape sigur ca daca mi le-au contrafacut mie, le-au contrafacut si celorlalti fiindca iarasi stiu ca nu li s-a prezentat spre semnare cel putin Regulamentul Intern.

Poate era mai bine sa nu fac sesizare in acest sens, pentru ca nesemnarea Regulamentului Intern, care contine articole care au fost convocate de comisia de anchetare disciplinara, atrage nulitatea deciziei de sanctionare banuiesc. Dar asta nu-mi garanta faptul ca nu i-ar fi sfatuit cineva, chiar din ITM poate, asa cum cred ca s-a si intamplat. Asadar nu cred in astfel de demers. Cred insa ca au facut o greseala sa paseasca in arealul codului penal avand in vedere ca-i paste o duzina de alte capete de acuzare penale.

Daca inseamna mult sau putin conteaza mai putin acum cand se dedau la acte penale dintr-un motiv care nu-l pot identifica 100%. Oricum se cred investiti cu dreptul de a-mi face rau, si o fac, si atunci bineinteles este ceva personal. Eu cred ca e si ceva psihologic (desi e mult mai mult), le e groaza sa dea ochi in ochi cu mine dupa ce i-am prins cu atatea ilegalitati cate mi-au facut, si fac tot posibilul sa musamalizeze concedierea respectiv sa tegiverseze orice act prin care eu ii demonstrez vinovati.

Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
w0lfshad3, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva pe motiv disciplinar? w0lfshad3 w0lfshad3 Am luat urma angajatorului care utilizeaza alte legi decat cele normale pentru a ma concedia: Mi-a transmis ca mi-a lasat 5 zile de gandire intre ... (vezi toată discuția)
Acte contrafacute - articole de lege? w0lfshad3 w0lfshad3 Buna ziua, am sesizat la ITM ca nu mi s-a prezentat Regulamentul Intern si Fisa Postului. Sunt deasemenea foarte sigur ca nu am semnat decat contractul ... (vezi toată discuția)
Comunicare preaviz concediere conelia anghel conelia anghel In 7 februaire 2012 am primit acasa, prin posta, un PREAVIZ in care mi se comunica faptul ca incepand cu data de 3 februarie \"mi se acorda\" un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)