avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie sciala sau de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie sciala sau de urmas

Buna ziua. Tatal meu a decedat la finele anului trecut. Nu s a "bucurat" de pensie decat 1 an de zile dupa 40 munciti. El si mama au trait impreuna 30 ani dar fara acte legale, nu au foat casatoriti. Mama a muncit cam 7-8 ani adunati la diferite firme dar la niciuna nu a avut contract de munca. Acum ca tata s-a stins, mama, care are 61 ani, a ramas fara niciun venit.
Intrebarea mea este: exista vreo sansa sa poate beneficia de pensie de urmas sau de pensie sociala?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2019
damy888, utilizator
Cel mai recent răspuns: damy888 , utilizator 18:29, 2 Ianuarie 2019
Potrivit legii nu are dreptul la niciuna din cele doua.
Multumesc de raspuns. Astazi am stat de vorba cu mama si si-a adus aminte ca afost angajata cu contract de munca aproximativ un an si jumatate la fostul CAP. Daca se pot gasi dovezi ca a fost angajata legal poate primi vreun ajutor de undeva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas si pensie cap Mariana Neacsu Mariana Neacsu Buna ziua, Mama mea a primit pensie de urmas din 1996 si pensie CAP din 1997. In ianuarie 2017, a primit decizie prin care i se solicita sa restituie suma ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sau nu mioara2012 mioara2012 Buna ziua. Cine ma poate ajuta cu o opinie: tatal meu a divortat de mama in 1989. La divort au hotarat de comun acord, ca tata sa ii plateasca o pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru mama care a trait in concubinaj cu tata Bibiaurica Bibiaurica Mama a trait cu tata 35 de ani in concubinaj,au avut 4 copii.Tata a murit si a avut pensie de boala.Mama are 60 de ani si doar cativa ani de lucru cu carte de ... (vezi toată discuția)