avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dizolvare firma din proprie initiativa si concediere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dizolvare firma din proprie initiativa si concediere colectiva

Buna ziua,
Firma la care lucrez se dizolva din proprie initiativa, se retrage din Romania, face concediere colectiva si ofera salarii compensatorii.
Eu sunt in crestere si ingrijire copil; in aceeasi situatie sunt alti cativa angajati. Din cate stiu dupa ce se iese din cic angajatorul este obligat sa te " tina" cat timp ai stimulentul de insertie plus 6 luni dupa. Din cate am inteles noi nu intram in concedierea colectiva avand in vedere statutul nostru..Intrebarea mea este: ce lege se aplica in cazul nostru? La ce ne putem astepta din partea angajatorilor? Sunt obligati sa ne de-a salarii compensatorii? Pot sa dizolve firma chiar daca au angajati in cic sau stimulent?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:14, 3 Ianuarie 2019
Da, pot dizolva societatea chiar daca au salariati in CCC sau in plata stimulentului de insertie.
Bun.. Si atunci ce se intampla cu cei in cic sau cu stimulent?

Cornel Vasile a scris:

Da, pot dizolva societatea chiar daca au salariati in CCC sau in plata stimulentului de insertie.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Li se va inceta c.i.m., urmand ca acestia, daca doresc, sa-si depuna actele pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajate cic ncoleta.c ncoleta.c Buna ziua, Pentru angajatele care se întorc din CIC, pe perioada starii de urgență se pote face incetarea contractelor de muncă? Chiar dacă beneficiaza ... (vezi toată discuția)
Ccc vs stimulent de insertie vs masuri compensatorii Piotrr Piotrr As dori sa va supun atentiei situatia in care ma aflu si in acelasi timp prin bunavointa dvs sa ma ajutati sa o inteleg mai bine ptr a putea lua o decizie ... (vezi toată discuția)
Salariata care se întoarce din cci Maria Diana tm Maria Diana tm Pe perioada cat am fost însărcinată mi s-a desființat postul ca urmare a închiderii agentiei. Pana la intrarea în concediu de maternitate mi-am ... (vezi toată discuția)