avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Hand made
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Hand made

Buna ziua, As dori sa incep o afacere hand made,si anume,voi confectiona decoratiuni luminoase. As putea sa confectionez din materiale reciclate sau trebuie sa fac dovada | tuturor materialelor folosite cu acte? Pot cumpara pe persoana fizica,sa produc ceva si apoi sa vand cu factura? Fiind corpuri de iluminat,trebuie sa aiba certificari CE ? Daca da,cum le obtin? (De ex. fac o veioza din ce am prin casa si ii pun un bec din China). Ce ma sfatuiti? Ce ar trebui să am in vedere,ce acte imi trebuie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Joyfull , utilizator 20:37, 2 Ianuarie 2019
Pentru a deschide o afacere legală și sa vindeți produse confecționate de către dumneavoastra trebuie sa aveti dovada achiziționării materialelor, chiar dacă sunt reciclabile. Acestea ca sa poata fi vândute în cadrul afacerii trebuie luate pe factura si vândute pe factura.
Cu privire la corpurile de iluminat si Avizul CE, datorita legislației din România cu privire la artizanat/handmade, adică nu este o definire clară și o baza solida ( proiectul de lege a ramas in faza de proiect de prin 2009 undeva prin Senat) nu se poate da un răspuns clar
Încercați să vorbiți cu cei de la OICPE. OICPE este organism independent de certificare a produselor electrice şi electronice.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2019
Joyfull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare produse handmade ionelbaciu87 ionelbaciu87 Vrem sa confectionam decoratiuni hand-made si lumanari decorative de sezon cu scopul de a le vinde la targurile de specialitate,stradal si/sau pe internet. ... (vezi toată discuția)
Trebuie sau nu un inventar al marfurilor expuse pt vanzatorii in regim ambulant iubiritza iubiritza buna ziua, am o II. confectionez si comercializez bijuterii ( hand made). o cunostinta care lucreaza in politie mi-a spus ca daca merg in targuri sa vand ... (vezi toată discuția)
Magazin produse handmade - acte necesare, certificat de producator ramona_madalina ramona_madalina Buna ziua, Momentan ma ocup cu realizarea de produse handmade, acasa. Intrebarea mea este: daca vreau sa deschid un magazin, gen butic, in care sa vand ceea ... (vezi toată discuția)