Buna ziua, As dori sa incep o afacere hand made,si anume,voi confectiona decoratiuni luminoase. As putea sa confectionez din materiale reciclate sau trebuie sa fac dovada | tuturor materialelor folosite cu acte? Pot cumpara pe persoana fizica,sa produc ceva si apoi sa vand cu factura? Fiind corpuri de iluminat,trebuie sa aiba certificari CE ? Daca da,cum le obtin? (De ex. fac o veioza din ce am prin casa si ii pun un bec din China). Ce ma sfatuiti? Ce ar trebui să am in vedere,ce acte imi trebuie? Multumesc
Pentru a deschide o afacere legală și sa vindeți produse confecționate de către dumneavoastra trebuie sa aveti dovada achiziționării materialelor, chiar dacă sunt reciclabile. Acestea ca sa poata fi vândute în cadrul afacerii trebuie luate pe factura si vândute pe factura.
Cu privire la corpurile de iluminat si Avizul CE, datorita legislației din România cu privire la artizanat/handmade, adică nu este o definire clară și o baza solida ( proiectul de lege a ramas in faza de proiect de prin 2009 undeva prin Senat) nu se poate da un răspuns clar
Încercați să vorbiți cu cei de la OICPE. OICPE este organism independent de certificare a produselor electrice şi electronice.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.