avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Întreținere viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Întreținere viagera

Eu cu soția avem un contract de întreținere viagera cu un unchi de al ei casa si teren .noi neam ridicat alta casa noua in curte. Poate sa rezilieze contractul ? Cum ramane cu casa ridicata de noi? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 14:15, 2 Ianuarie 2019
Unchiul poate sa ceara rezolutiunea contractului de intretinere in cazul in care dumneavoastra nu va indepliniti obligatia de intretinere a acestuia.
In cazul in care contractul va fi reziliat, terenul si casa vor reveni in proprietatea unchiului.
Casa nou ridicata va trece in proprietatea unchiului prin accesiune, cu obligatia acestuia de a va despagubii, in principiu, cu valoarea materialelor folosite pentru construirea acesteia.
Cu stima,
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2019
Bogdan Costache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am făcut un contract de întreținere pentru o casă+teren, iar între timp ne-am construi o casă nouă în curte. cum rămâne cu casa dacă întreținutul vrea să rezilieze contractul? George123456789 George123456789 Eu cu soția avem un contract de intretinere viagera cu un unchi de al ei casa si teren.Noi neam facut casa noua an curte.Daca vrea sa rezilieze contractul cum ... (vezi toată discuția)
Contract de întreținere nerespectat, posibilități reziliere talidae2000 talidae2000 Buna seara.pe scurt: bunicii mei au facut un contract de intretinere pe casa si pe pamant ,fiului lor.Actele au fost facute cu clauza de ingrijere ,la ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare, vanzare cu clauza sau mostenire anicutzzza anicutzzza Unchiul si sotia lui detin o casa cu teren si doresc sa ma mut impreuna cu ei sa construiesc in curtea lor o casa pentru mine si viitoarea sotie. Totodata vor ... (vezi toată discuția)