avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am făcut un contract de întreținere pentru o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am făcut un contract de întreținere pentru o casă+teren, iar între timp ne-am construi o casă nouă în curte. Cum rămâne cu casa dacă întreținutul vrea să rezilieze contractul?

Eu cu soția avem un contract de intretinere viagera cu un unchi de al ei casa si teren.Noi neam facut casa noua an curte.Daca vrea sa rezilieze contractul cum ramane cu casa? Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rezolutiunea contractului de intretinere( rezolutiunea este sanctiunea aplicabila- o cauza de ineficacitatate a contractelor, care poate fi solicitata in instanta de catre persoana vatamata, daca exista o neindeplinire culpabila a obligatiei de intretinere) poate fi aplicabila numai daca exista o nesocotire a obligatiilor contractuale.

Altminteri, daca obligatia contractuala este realizata intocmai, instanta de judecata nu poate constata si pronunta sanctiunea rezolutiunii.

Totusi, rezolutiunea poate fi conventionala , amiabila.

Debitorul obligatiei de intretinere are indatorirea de a asigura subzistenta intretinutului, prin procuararea de alimente, bunuri destinate traiului zilnic, ori alte produse in acest sens, medicamente, asigurarea unor servicii de o anumita natura.

Drepturile si obligatiile partilor contractante sunt detaliate in contract, acesta reprezinta legea partilor( conform adagiului latin "pacta sunt servanda".).

Rezolutiunea se poate realiza in natura, ori prin echivalent banesc.

Situatia de fapt poate fi demonstrata prin orice mijloc de proba.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere, reziliere mary112 mary112 in anul 2005 socrii ne-au facut un contract de intretinere cu uzufruct ,in tot acest timp noi ne-am indeplinit obligatiile fata de ei , astazi am avut o mare ... (vezi toată discuția)
Donatie mirela teodora mirela teodora o persoana este casatorita legal, dar de aprox 20ani sta separat de partener, relatiile dintre acestea sunt rupte. copii sunt casatoriti, la casele lor, fara ... (vezi toată discuția)