avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare-cumparare

Salut. Părinții mei sunt in divorț si au fost de comun acord să imi lase mie casa printr-un contract de vânzare cumpărare cu clauza sa i întrețin la bătrânețe. Cum se procedează ai ce trebuie sa fac sa am eu drepturi depline asupra casei ? Si ce costuri ar fi ? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:22, 3 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ori faceti vanzare cumparare, caz in care urmeaza sa le achitati pretul.
Ori incheiati un contract de intretinere, in baza caruia sa ii ingrijiti pana la deces, in schimbul imobilului.
Nu se mai incheie contracte de vanzare cumparare "cu clauza", pentru ca sunt de natura a crea dubii in ceea ce priveste intentia parilor, calificarea naturii reale a contractului si obligatia principala a dobanditorului.
In prima faza trebuie actele de proprietate ale imobilului si documentia cadastrala.
Pentru celelalte documente si costuri, va prezentati personal la un birou notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pt casa...mostenire Cimpoi Cimpoi Parintii mei au casa cumparata de catre bunicii mei si actele sunt facute pe bunici, unul dintre bunici a decedat.acuma eu as vrea sa fac actele pe numele meu. ... (vezi toată discuția)
Doresc să cumpăr imobilul unui vârstnic fără moștenitori, cu situație materială bună dar cu comportament dificil. ce fel de contract îmi recomandați? OANADORO OANADORO Buna ziua. Situatia: bătrân, fără moștenitori sau rude, deține propriul imobil care va rămâne statului,după decesul acestuia. Menționez că are ... (vezi toată discuția)
Donare/succesiune imobil Rapidreal Rapidreal Cum se procedează, ce fel de act ar trebui să fac la notar pentru a transfera un imobil pe mine fără a mai putea fii atacat din altă parte. Imobilul ... (vezi toată discuția)