avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pierdut proces Ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pierdut proces Ccc

Cu respect vă rog să mă ajutați la următoarele Am pierdut un proces pe fond față de o instituție publică în speță AJPIS pentru încadrarea eronată față de indemnizația de creștere copil instanța a respins cererea ca neîntemeiată prin hotărârea dată. motivarea celor hotărâte de instanță spune că în urma colaborării anumitor reglementări legale concluzia va fi aceasta de respingere a cererii menționez că pe tot parcursul procesului respectiv cele trei termene pârâtul a solicitat respingerea cererii ca neîntemeiată însă instanța nu a acceptat solicitarea pârâtului Cum este posibil ca atunci când legea prevede în concret cu privire la acordarea acestui drept instanța motivează că ulterior a coroborat mai multe articole din legi diferite și ca,concluzie finala,respinge cererea ca neintemeiata,si solicitarea de daune morale.Mentionez ca cele coroborate de instanta sunt articole din oug 111/2010 respectiv hg 52/2011 articole care nu au legatura cu cauza. vă rog un răspuns Vă mulțumesc mult
Cel mai recent răspuns: Doru2 , utilizator 10:39, 3 Ianuarie 2019
Care a fost obiectul procesului ? Detaliati mai mult problema dvs.


Cornel Vasile a scris:

Care a fost obiectul procesului ? Detaliati mai mult problema dvs.

Am solicitat dreptul pentru indemnizația de creștere copil Eu la acel moment fiind în indemnizație de șomaj Neamț suspendat șomajul am depus dosarul complet la primărie în termen de 60 de zile Cum prevede articolul 23 alineatul 1 litera a din HG 52 pe 2011 însă AJPIS Vaslui manca drot de la momentul depunerii cererii considerând că alineatul 2 de la articolul mai sus menționat nu acordă acel drept de 60 de zile vă întreb pe dumneavoastră este normal în situația în care soția beneficia de concediu de maternitate iar neavând stagiu de cotizare pentru solicitarea concediului de creștere copil am solicitat eu tatăl în ziua 57 anterioară celor 60 de zile reglementate de de acest articol Vă mulțumesc vă rog să mă lămuriți dacă sunteți amabilă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare drept crestere copil Doru2 Doru2 Va rog sa ma ajutati la urmatoarea intrebare.Am fost in Somaj,mi-am suspendat veniturile din Somaj si am intrat in Crestere copil,iar sotia mea a beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Concediu icc Bolohan cristi Bolohan cristi Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarele.Sotia mea a beneficiat de concediu de maternitate in perioada 01.08/30.11,dar nu indeplineste conditiile de ... (vezi toată discuția)
Termen depunere dosar stimulent insertie anca.miron anca.miron Buna ziua ! Va rog sa imi explicati in ce situatii se aplica [b]art. 24 lit.a)[/b] din HG 52/2011 privind Normele metododolgice de aplicare a OUG ... (vezi toată discuția)