avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrul duminica si sambata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrul duminica si sambata

Lucrez la un hypermarket, al carui program este 7 zile din 7. Am trei weekenduri la lucru si liber in timpul saptamanii si un weekend liber. Pot refuza sa lucrez weekenduri sau nu? Sau in ce masura pot negocia ca angajat acest aspect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:37, 3 Ianuarie 2019
1. Potrivit actualelor reglementari - aplicabile sectorului privat - , pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! as dori sa știu dacă este din punct de vedere legal ... Mada08899 Mada08899 Bună ziua! As dori sa știu dacă este din punct de vedere legal sa muncești luni pana miercuri de la 8-15 30 , joi vineri 13 ore weekend liber După ... (vezi toată discuția)
Compensarea orelor lucrate sambata BOBILIKY BOBILIKY Buna ziua,lucrez sambata 4 ore pentru care primesc un spor de 75% din salariul de baza si un spor de weekend de 1%.Intrebarea mea este:nu trebuie sa primesc si ... (vezi toată discuția)
Zile de repaus saptamanal Adnan Adnan Va rog daca puteti sa imi spuneti cat de legal este ca o zi de repaus saptamanal sa iti fie luata si sa ti se dea ca recuperare in cate o ora muncita mai putin ... (vezi toată discuția)