avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DREPTURI SALARIALE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DREPTURI SALARIALE

VREAU SA STIU DACA SPORUL DE VECHIME IN MUNCA SE ACORDA LA CEREREA SALARIATULUI LA DATA INDEPLINIRII CONDITIILOR DE VECHIME IN MUNCA SAU SE ACORDA DE DREPT DE INSTITUTIE LA DATA INDEPLINITII CONDITIILOR DE VECHIME IN MUNCA .
Cel mai recent răspuns: Vintila G , utilizator 16:57, 16 Noiembrie 2009
Daca institutia unde lucrati mai practica sistemul sporului de vechime, atunci acesta vi se va acorda din luna urmatoare celei in care ati indeplinit conditia de vechime ptr trecerea la alt procent de spor.

Aceasta se face din oficiu de catre institutie. Daca cumva "v-au sarit" in acordare puteti sa puneti mai intai o intrebare la Serv. Resurse umane si daca raspunsul primit nu va satisface puteti sa faceti in scris in atentia conducatorului institutiei avand grija sa aveti o copie, un nr de inregistrare si o data
Daca in contractul individual de munca este prevazut acordarea acelui spor de vechime in munca atunci acel spor se va acorda asa cum s-a stabilit in contract.
Cel mai sigur este sa faceti dvs o cerere in acest sens pentru a evita omisiunile voite sau nu. cererea o puteti face in dublu exemplar cu numar de inregistrare de la secretariat sau resurse umane.
IN SITUATIA DE FATA EU REPREZINT ANGAJATORUL- RESURSE UMANE .
PROBLEMA ESTE CA SALARIATUL AVEA DREPTUL DE 1 AN LA UN ALT PROCENT DE SPOR DE VECHIME .
LEGISLATIE NU ESTE FOARTE EXPLICITA CU ACORDAREA ACESTUI SPOR , IN SPETA O.G.6/2007 SPUNE CA SE PLATESTE CU INCEPERE DE INTAI A LUNII URMATOARE IAR H.G. 281/1993ADUCE IN DISCUTIE URMATORUL TEXT ,, conducerea unitatii poate aproba luarea in considerare pentru acordarea sporurilor de vechime in munca a perioadelor lucrate in alte sectoare decit cele bugetare, daca vechimea respectiva se apreciaza ca este utila realizarii sarcinilor si atributiilor ce-i revin,, CONDUCEREA UNITATII POATE APROBA DECI IMPLICIT NU TREBUIE SA EXISTE O SOLICITARE SI DIN PARTEA SALARIATULUI .
DACA INVOC CODUL MUNCII ART.41 ACESTA PREVEDE CA CONTRACTUL DE MUNCA POATE FI MODIFICAT NUMAI PRIN ACORDUL PARTILOR IN CEEA CE PRIVESTE SALARIUL .
MULTAM DE SPRIJIN
Putei chema angajatul si sa il rugati sa faca o cerere pentru acordarea sporului. Nu cred ca il / o va deranja sa primeasca bani in plus si daca doriti se poate incheia un act aditional in care se va mentiona ca incepand cu data_______se acorda sporul ___ in valoare de x% din salariul de baza.

Alte discuții în legătură

Acordarea sporului de vechime in munca Vintila G Vintila G Sporul de vechime in munca se acorda retroactiv pentru perioada in care salariatul indeplinea conditiile de vechime in munca pentru a beneficia de acest drept ... (vezi toată discuția)
Nu beneficiez de spor de vechime! BOGDAN_ROU BOGDAN_ROU Sunt functionar public clasa I, grad debutant. Lucrez in administratia publica locala. Mi s-a spus de la serviciul resurse umane ca timp de un an de zile nu ... (vezi toată discuția)
Cerere salariat ? - gradatie de vechime + clase de salarizare + majorare salariu ? oanaportar oanaportar Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: - un salariat va trece la o alta transa de vechime in munca - fiind salariat al unei institutii publice, ... (vezi toată discuția)