Salut,
Sunt viitor proprietar intr-un complex rezidential din Bucuresti si am o mare problema cu dezvoltatorul, o firma de securisti imputiti, care incearca sa ia si pielea de pe noi, asta dupa ce am platit o gramada de bani pe acest apartament.
Am semnat un antecontract prin care ne obligam sa fim de acord cu un contract de administrare a viitorului imobil de catre o firma a lor, la un anumit tarif. Aceasta firma de administrare urma sa fie subordonata asociatiei de proprietari ce va fi constituita in viitor, cu interdictia de reziliere a contractului pe o perioada de 3 ani.
Complexul are 1000 de apartamente, pana in prezent s-au vandut ~ 60%(antecontractate, nu vandute), din care ~100 de persoane au semnat si contractul de vanzare cumparare.
Saptamana trecuta aflam ca deja au aparut notificari pe la toate scarile blocului cum ca urmeaza sa se infiinteze asociatia de proprietari. Cum??? Apartamentele inca nu sunt vandule, cine infiinteaza asociatia??? Ei bine, dezvoltatorul. Are majoritate, deci a decis sa-si infiinteze propria asociatie de proprietari, acum, cat inca nu s-au semnat actele de vanzare. Probabil vor sa se receptioneze complexul de catre aceasta "asociatie" si sa modifice ceva clauze in contractul de administrare.
Intrebarea este ce putem face noi, promitentii cumparatori, pentru impiedicarea infiintarii abuziva a acestei asociatii de "proprietari".
Multumesc.
Bineinteles ca poate raspunde penal daca faptuieste de natura penala.
Inteleg ca va temeti pentru ca ar putea ascunde vicii de constructie la receptie.
Aveti motive sa va temeti?
Presedintele asociatiei ramane ca atare si dupa ce proprietarii vor intra in apartamente. El semneaza receptia, deci el, ca persoana, poate fi tras la raspundere. E teorie ce va spun si sunt constienta de asta, dar nu vad cum v-ati putea opune.
Sunteti in aceeasi situatie in care am fost cu totii, cei care am cumparat dupa '90 apartamentele. Am preluat cladiri mai bune sau mai rele de la un proprietar (statul)care nu s-a straduit intotdeauna sa le intretina. El era "asociatia" si dupa ce "ne-am vazut proprietari" a trebuit sa ne organizam in asociatii de proprietari si sa ne batem capul sa reparam ce se degrada pe zi ce trece, reparatii care ne-au costat de-a lungul timpului mai mult decat am dat pe casa, initial.
Cel putin Dv., macar si teoretic, aveti pe cine trage la raspundere.