Buna ziua ! Ce pot face dacă bunica mea nu vrea să îmi dea buletinul si cardul , mi le-a luat când locuiam la ea deoarece am vrut să merg să locuiesc cu sora (majora fiind 24 ani) m-a bătut si mi le-a luat. Sunt aproape de 3 luni la sora mea si am incercat cu frumosul să vorbesc cu ea sa mi-l dea dar ea refuză zice ca daca o dau la poliție ca declara ca am furat din casă ei ceea ce nu am făcut am vrut să merg la poliție dar m-am gândit să nu îi fac probleme mamei ea fiind plecată în Italia
mentionez ca am aproape 16 ani și părinții mei sunt divorțați
cum as putea să rezolv aceasta problema ?
Puteti deschide un proces civil dar este complicată situatia.
Poate prin poliție ati putea rezolva mai usor.
Sunt multe aspecte de analizat în cazul dvs. Si multe probleme juridice...
Dacă nu merge cu frumosul puteti sa o faceti cum spune Domnul av., dar va dura mult acest lucru.
Ar mai fi varianta, buletin dat pierdut si refăcut ( veti avea nevoie de prezenta unuia dintre părinți sau tutore Si persoana care va ia in spatiu), cardul bancar puteti sa il dati pierdut si solicitați să îl ridicați de la banca sa nu-l trimită la adresa bunicii.
În privința pensiei alimentare vorbiti cu cel care vi-o plătește ( este dreptul dumneavoastra si nu al bunicii) sa o viseze surorii sau prin alta cale.