avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce să fac dacă cineva refuză să îmi dea buletinul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce să fac dacă cineva refuză să îmi dea buletinul si cardul de la alocație si pensie alimentara

Buna ziua ! Ce pot face dacă bunica mea nu vrea să îmi dea buletinul si cardul , mi le-a luat când locuiam la ea deoarece am vrut să merg să locuiesc cu sora (majora fiind 24 ani) m-a bătut si mi le-a luat. Sunt aproape de 3 luni la sora mea si am incercat cu frumosul să vorbesc cu ea sa mi-l dea dar ea refuză zice ca daca o dau la poliție ca declara ca am furat din casă ei ceea ce nu am făcut am vrut să merg la poliție dar m-am gândit să nu îi fac probleme mamei ea fiind plecată în Italia
mentionez ca am aproape 16 ani și părinții mei sunt divorțați
cum as putea să rezolv aceasta problema ?
Cel mai recent răspuns: Joyfull , utilizator 18:49, 5 Ianuarie 2019
Puteti deschide un proces civil dar este complicată situatia.
Poate prin poliție ati putea rezolva mai usor.
Sunt multe aspecte de analizat în cazul dvs. Si multe probleme juridice...
Dacă nu merge cu frumosul puteti sa o faceti cum spune Domnul av., dar va dura mult acest lucru.
Ar mai fi varianta, buletin dat pierdut si refăcut ( veti avea nevoie de prezenta unuia dintre părinți sau tutore Si persoana care va ia in spatiu), cardul bancar puteti sa il dati pierdut si solicitați să îl ridicați de la banca sa nu-l trimită la adresa bunicii.
În privința pensiei alimentare vorbiti cu cel care vi-o plătește ( este dreptul dumneavoastra si nu al bunicii) sa o viseze surorii sau prin alta cale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2019
Joyfull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un mic ajutor va rog - adeverinta pentru reprezentare minor cu tutore Razvan31 Razvan31 Buna ziua, incep prin a va spune ca am o problema foarte delicata si nu prea ii gasesc rezolvare. Problema este sora mea mai mica (este sora doar de mama ... (vezi toată discuția)
Probleme de familie (o mama nebuna care vrea sa ne dea afara din casa) Kenwood197 Kenwood197 Hello , am probleme cu o bunica care este mama tatalui meu. noi locuim impreuna mama tata sora si bunica sunt doua case lipite una de alta (ne desparte doar un ... (vezi toată discuția)
Bataie, posibil divort, copii majori mariuca_25 mariuca_25 Buna ziua! Am 24 ani, o sora de 20 ani. Parintii mei nu au avut o casnicie prea fericita. Eu sunt casatorita, dar in divort, m-am intors la parintii mei acasa ... (vezi toată discuția)