Hello , am probleme cu o bunica care este mama tatalui meu. noi locuim impreuna mama tata sora si bunica sunt doua case lipite una de alta (ne desparte doar un perete) a avut 5 operati la cap a fost internata la Balaceanca. de ceva timp ne face probleme cheama politia si zice ca o batem (politia stie ca nu este pe treaba ei si am dus la politie cum ca a fost internata la balaceanca si nu am mai avut probleme) vrea sa vanda casa si ne lasa pe drumuri noi nu vrem decat sa ne vedem de viata noastra si sa locuim acolo . tata sora si mama au domiciliul in vecini pentru ca actul de propietate este la ea si nu vine cu noi sa ne ia in spatiu la primarie .ce sa facem unde sa apelam sa numai aive drept de semnatura. am dus multi ani lupte grele cu ea ..cand eram mai mic (pe la 10 ani, acum am 22 de ani ) a vrut sa sparga peretele cu barosu si sa bage benzina in casa sa imi dea foc, a vrut sa il omoare pe tata cu furca de la soba (cum era inainte ca sa faci fripura in suba sau paine prajita) dupa sora ei a aruncat cu o sticla de ciob care din fericire a lovit peretele si s-a spart in fata ei si nu a patit nimic , toti vecini o stiu ca nu este intreaga la minte. am nevoie de ajutor si informati cat mai clare nu am nevoie de explicati pe care sa nu le inteleg , ca sa zic asa daca imi puteti traduce din termeni de avocatura pe romaneste :"> ar fi extrem de bine si bine inteles ceva alineate sa il conving pe tata si pe sora lui sa faca demersurile.vreau sa rezolv aceasta problema din cauza ca am avut un teren am facut sucesiune si ea l-a vandut daca facem acelasi lucru si la casa din 3 camere cate avem o sa mai ramanem cu 2. desi am facut investiti stiu ca acestea nu ne sunt revendicate (polistiren pe casa geamuri termopan ) daca nu avem chitantele. am incercat si sa ne purtam frumos cu ea sa ii facem de mancare si sa ii facem curat dar dupa 3-4 zile nu ne mai raspunde si zice ca i-am furat banii si ca am vrut sa o omoram. si-a varuit singura in casa (are 63 de ani o mana rupta care nu s-a mai sudat la loc in jur de 100kg picioarele abea o mai tin ) si cade de pe masa pe care se urca sa varuiasca se loveste de se face vandata toata pe picioare nu poate sa isi faca baie si se plange prin vecini cum ca am batut-o si cine stie ce mai zice. va multumesc ca ati avut timp si interes sa cititi si problemele altora . Mult succes in continuare ! Sa aveti o cariera stralucita !:(
Convingeti-o sa incheiati un contract de intretinere, dansa ii transfera proprietatea tatalui dv, iar tatal dv se obliga sa ii asigure intretinerea (mancare, tratamente, ...ingrijire completa).
Daca a fost internata intr-un spital de boli psihice, asta nu constituie criteriu pt a fi declarata incapabila.Totusi are capacitatea de a gandi.
Mergeti la Autoritatea Tutelara pt a face o ancheta.Daca ei constata ca starea doamnei este grava, atunci aveti unda verde sa incercati o actiune de a fi declarata incapabila si sa ii fie numit un tutore, insa asta temporar, deoarece trebuie sa mergeti cu dansa mereu la control, trebuie sa o intretineti, sa aveti grija de dansa, apoi, din nou, se va face ancheta sociala, si tot asa.
nu poti sa te intelegi cu ea daca eu i-am zis hai mamaie cu mine la primarie sa imi faca si mie buletinul , citez " nu ca vreti sa ma omorati sa imi luati casa". si mancare nu o sa manance de la noi nici cu un politist langa ea + un medic.